Cum sa imbunatatesti activitatea metabolismului, in vreme de pandemie!

Cum sa imbunatatesti activitatea metabolismului, in special in momentul de fata, cand ne confruntam cu o epidemie? Despre toate acestea vom discuta mai pe larg astazi. Nu este niciun secret ca procesele care au loc in corp determina starea noastra de sanatate. Asa ca devine imperios necesar sa imbunatatesti activitatea metabolismului.

In special ca in ziua de astazi pare ca ne confruntam cu o problema la acest nivel. Un metabolism care nu este in echilibru va genera tulburari ale glicemiei, lipidelor sau va duce la inflamatii.

Chiar si oamenii care, la prima vedere, par perfect sanatosi pot suferi din pricina tulburarilor metabolice. Evident ca doar in urma unor analize specializate poti afla mai multe despre starea ta de sanatate. Sau, daca vrei sa fii prevazator, vei face cateva modificari in viata ta. Mai jos vei gasi cateva idei in acest sens.

Cum sa imbunatatesti activitatea metabolismului – fii activa si nu exagera cu dietele

Pentru ca este mai important sa ai un trup puternic si sanatos, iti recomandam sa NU te infometezi sub nicio forma. Dietele drastice nu sunt oricum recomandate. Daca vrei sa slabesti, incepe sa mananci mai sanatos, incearca regimul flexitarian de exemplu. Nu uita sa faci sport, sa dormi bine si sa te eliberezi de stres.

In acest mod vei ajunge cu siguranta la trupul mult visat. Te intrebi ce inseamna regimul flexitarian?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebui sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.

Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume

– cereale integrale…mai multe despre un mod sanatos de a trai >>>

Nu uita sa faci cel putin 150 de minute de miscare in fiecare saptamana, adica 20 de minute pe zi. Ar fi bine sa faci si exercitii de tip cardio, dar si plimbarile pe jos sunt eficiente, daca inca nu esti pregatita pentru mai mult.

Cum sa imbunatatesti activitatea metabolismului – nutritia si iarasi nutritia

Un metabolism sanatos si eficient va fi „pazit” atunci cand dieta pe care o urmezi zilnic este una eficienta si nutritiva. Iti recomandam sa incerci si dieta mediteraneana, vegetariana sau vegana (macar pentru perioade scurte). In acest fel vei detoxifia cu succes organismul, mai ales daca vei alege portii mai mici, fructe si legume crude, grasimi sanatoase si condimente precum turmericul sau scortisoara.

Nu uita sa te hidratezi mai des, consuma intre 9 si 12 pahare de apa plata pe zi. Desigur ca si ceaiurile sau cafeaua sunt considerate lichide, dar cel mai bine ar fi sa bei si cantitatea de apa recomandata.

Vei observa ca, daca incepi sa bei o cana de apa pe stomacul gol te vei simti mai bine ca oricand. Digestia va fi imbunatatita, la fel si tranzitul intestinal. Bineinteles ca doar consumand mai multa apa in fiecare zi s-ar putea chiar sa slabesti cateva kilograme, fara prea mari eforturi.

Dormi cel putin 7 ore in fiecare noapte. Organismul tau necesita odihna, iar daca ii vei oferi ceea ce are nevoie procesele metabolice se vor petrece intr-un mod optim si echilibrat. Incearca sa nu te uiti la televizor inainte de culcare, pentru a avea un somn mai bun si linistit.

Lasa stresul la o parte. Nu este doar o expresie „la moda” acum. Stresul chiar face ravagii la nivelul organismului si se pare ca este responsabil, in parte, de majoritatea bolilor cronice. Cancerul sau diabetul se pot declansa si ca urmare a stresului acut, asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a te enerva pentru orice fleac.

Nu uita ca yoga, pilates si meditatia te pot ajuta enorm pentru a obtine o stare de spirit echilibrata.

Tine viciile sub control, asa ca bea mai putina cafea, alcool si nu exagera nici cu tigarile. Tine minte ca moderatia este cea mai buna alegere.

De asemenea, nu deveni genul de om care sta toata ziua in fata televizorului, chiar daca traim aceste vremuri ciudate. Da-ti voie sa faci mai multe pentru tine in aceasta perioada.

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *