Poftele alimentare – ce spun despre tine?

Poftele alimentare pot ascunde o gramada de lucruri despre tine si starea ta de sanatate. Asa ca nu te mira daca vei descoperi lucruri si aspecte la care nu te asteptai.

Atunci cand poftele alimentare devin foarte puternice si parca abia astepti sa mananci ciocolata sau grasimi, de exemplu, este clar ca anumite minerale sau vitamine lipsesc din corpul tau. Imediat iti vom detalia legatura dintre cateva alimente si poftele legate de acestea.

Evident ca nu este intamplator faptul ca poftesti cam aceleasi alimente de fiecare data. Sunt exact acelea de care corpul are nevoie pentru a asimila vitaminele necesare.

Haide sa vedem ce mesaje ne trimite organismul si poate ca nici nu te-ai fi gandit pana acum!

Poftele alimentare – ce spun despre tine?

Ciocolata. Una dintre cele mai “comune” pofte, daca ii putem spune asa. De ce apare atat de des la atat de multi oameni? Pentru ca acestia au nevoie de magneziu. Atunci cand nivelul acestui mineral este scazut avem tendinta de a deveni mai iritabili, stresati. Magneziul ajuta si la relaxarea muschilor, nu intamplator femeile poftesc la ciocolata in special in timpul sau inainte de perioada menstruala.

Ajuta si la relaxarea sistemului nervos, asa ca este important sa consumam alimente care contin magneziu din abundenta. Consuma mai des seminte de dovleac, fasole, spanac si altele care contin magneziu. Desigur ca poti lua si suplimente, dar tine minte ca cel mai bine asimilezi astfel de minerale direct din mancare.

Cuburi de gheata. Da, suna ciudat, dar poate ai mai auzit despre oameni care ravnesc la acestea. De ce se petrece acest fenomen? Pentru ca acesti oameni au un deficit serios de fier, pot avea chiar un inceput de anemie. Acestia ar trebui sa consume mai des spanac, carne de vita fara hormoni, cirese negre si cat mai multe legume cu frunze verzi.

Poftele alimentare. Simti nevoia sa mananci paine?!

Atunci cand simti nevoia sa mananci paine, de fapt ai nevoie de…azot. Acest mineral este necesar pentru buna functionare a muschilor, dar este fundamental si in dezvoltarea acestora. Dar te intelegem daca nu vrei sa mananci paine cat este ziua de lunga 🙂 In special ca ingrasa, iar glutenul nu este tocmai sanatos atunci cand este in exces.

Pentru a combate acest deficit poti consuma peste gras (somon) sau fasole.

Bauturile reci arata faptul ca ai nevoie de mangan, un mineral necesar glandei pituitare. Daca vrei sa le eviti, atunci consuma alimente bogate in mangan: nuci de padure, migdale, nuci pecan, ananas, afine.

Mancarea sarata este una dintre cele mai des intalnite pofte, asa ca nu ar trebui sa o ignori. Sarea este necesara, asa ca clorura de sodiu nu ar trebui sa lipseaca din organism. Dar nu orice fel de aliment care contine sare este indicat. Consuma sare de mare sau Himalaya, alaturi de somon sau branza de capra.

Pofta de dulce arata ca poti avea deficite in crom, sulf, triptofan sau carbon. Consuma mai des carne ecologica, merisoare, legume crucifere, spanac si cartofi dulci.

Cine pofteste la alimente grase si sucuri carbogazoase ar putea suferi din pricina unui nivel scazut de calciu. Pentru a regla nivelul de calciu, mananca broccoli, legume, kale, branzeturi si mustar. Ouale si semintele de susan sunt la randul lor recomandate.

Asa ca fii echilibrata si mananca din toate, iar in acest fel poftele excesive vor disparea!

4.75/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *