Sucul de cartofi dulci – beneficii si proprietati

Sucul de cartofi dulci nu este una dintre bauturile cu care sa fie obisnuiti romanii, dar nu este timpul trecut. Poate te gandesti ca in ultima vreme sunt promovate tot felul de alimente mai…exotice si nu esti tot timpul de acord.

Dar nu te grabi sa tragi concluzii, nu de alta, dar aceste plante si legume din tot felul de parti ale Globului, ne pot ajuta enorm. Astazi ne-am decis sa vorbim despre sucul de cartofi dulci tocmai din acest motiv. Asa ca haide sa aflam mai multe despre aceasta leguminoasa excelenta, din toate punctele de vedere.

Ce trebuie sa stii despre cartofii dulci?

Cartofii dulci – care sunt proprietatile acestora?

Un cartof dulce mediu are in compozitie:

100 calorii
2,5 grame proteine
0,2 grame grasime
4 grame fibre
22 grame carbohidrati

Este minunat ca aceste radacini au asa de multe proteine in compozitie, dar putine calorii! Contin dublu de fibre, dublu de calciu si de 1000 de ori mai multa vitamina A decat cartofii traditionali.

Cartofii dulci – beneficii minunate…citeste totul despre cartofii dulci aici >>>

Sucul de cartofi dulci – de ce sa-l incerci?

Regleaza glicemia. Cartoful dulce este bogat in caroten si vitamine B6, aceste substante avand capacitatea de a incetini glicemia, prin stimularea insulinei. Vitamina B6 ii fereste pe diabetici si de problemele cardiace.

Sursa de vitamina D. Dupa cum stii, lipsa de vitamina D este una dintre cele mai raspandite, asa ca ar fi indicat sa nu neglijezi aceasta carenta. Nu de alta, dar poti experimenta probleme severe in timp. Dintii, oasele, pielea, sistemul nervos si glanda tiroida vor fi afectate serios. Din fericire sucul de cartofi dulci este o sursa sigura de vitamina D. Asa ca nu uita sa bei din cand in cand.

Sustine o digestie sanatoasa. Cat se poate de adevarat, iar acest fenomen se petrece datorita fibrelor continute de cartofii dulci. In acest fel vei curata tractul gastro-intestinal, iar aceste fibre vor incuraja o digestie sanatoasa. Acest suc ii poate ajuta si pe cei care sufera din pricina constipatiei.

Leac impotriva ulcerului. La fel ca si sucul de cartofi obisnuiti, asa ca nu ezita sa il incerci. Continutul de vitamina D, betacaroten, potasiu si calciu din cartofii dulci sunt perfecte pentru vindecarea ulcerelor. Incepe sa bei sucul de cartofi dulci si vindeca in mod natural o afectiune severa!

Sucul de cartofi dulci – proprietati antiinflamatorii de exceptie

Aciditate. Daca suferi deseori din pricina arsurilor, aciditatii si a altor probleme specifice inflamatiilor, ar fi cazul sa apelezi la sucul de cartofi dulci, oricat de ciudat ar parea. Acesta contine o serie de minerale si vitamine exceptionale, care te vor ajuta sa elimini aceasta afectiune.

Sursa de magneziu. Cartofii dulci sunt o importanta sursa de magneziu, un mineral fundamental atunci cand vine vorba despre eliminarea stresului de zi cu zi. Are rolul de a ajuta corpul sa se relaxeze si sa fie intr-o stare de armonie. Asa ca fa-ti analizele mai des si ai grija ca acest mineral sa fie in parametrii buni in organismul tau.

Sursa de vitamina C. Fundamentala pentru organismul nostru, in special in momentele in care ne confruntam cu raceli sau gripe. Sezonul rece poate reprezenta o provocare pentru corp. Dar daca ii oferi „materialele” de care are nevoie, totul va deveni mai simplu.

Sursa de fier. Este vital sa ai energie, asa ca fierul nu ar trebui sa lipseasca din organism. Acesta sustine imunitatea si ajuta organismul sa aiba un metabolism mai puternic.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *