Vinul alb si calitatile sale nestiute

Putina lume stie ca si vinul alb are nenumarate calitati mai putin mediatizate din pacate, iar vinul rosu pare sa fi acaparat atentia tuturor. Datorita faptului ca acesta contine resveratrol si antioxidanti s-a ajuns la concluzia ca vinul rosu este cel considerat sanatos.

Asa ca vinul alb a ajuns de mult timp intr-un con de umbra si mai putine sunt femeile care-l aleg. Astazi vrem sa te ajutam sa iesi din cotidian, asa ca iti vom prezenta si beneficiile conferite de vinul alb.

S-ar putea sa ramai foarte surprinsa, in special daca nu stiai pana acum ca acesta poate ajuta organismul in varii situatii. Iar surpriza vine din faptul ca vinul alb ajuta si la buna functionare a inimii. Dar despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Vinul alb – de ce ar trebui sa consumi?

Daca si tu esti un fan al vinurilor, cu siguranta nu ar trebui sa eviti acest vin. Este mult mai usor de digerat decat cel rosu, iar in multe situatii este recomandat si celor care sufera de anumite afectiuni. Stii ca daca ai tensiune mare nu este bine sa bei vin. Iar daca o faci trebuie sa alegi o varianta mai usoara, cum ar fi cel alb.

Vinul al contribuie la sustinerea sanatatii cardiace. Este foarte adevarat, iar aceste aspecte au fost evidentiate in anumite studii. Conform unor cercetatori care au avut la baza bautorii de vin alb, s-a observat ca acestia au un ritm cardiac optim si mai bun, in comparatie cu cei care consuma vin rosu. Ce a ajutat la diminuarea problemelor cardiace a fost si dieta mediteraneana. Aceasta este considerata una dintre cele mai optime, atat pentru slabit cat si pentru mentinerea sanatatii.

Dieta mediteraneana – cura de slabire sau nu?

Alimentele continute de aceasta dieta, nu ingrasa daca respecti regulile initiale. Mananca din abundenta ceea ce este recomandat, in moderatie produsele lactate si foarte rar sau deloc carnea grasa si de vita.
Studiile spun ca:

Persoanele care consuma ulei de masline, seminte si nuci in loc de unt, grasime, cartofi – slabesc mai usor si nu adauga kilograme in plus…totul despre dieta mediteraneana aici >>>

Vinul alb ajuta si la optimizarea unui metabolism sanatos si eficient, mai arata cercetarile. Acest tip de vin mai ajuta si la imbunatarirea colesterolului si la mentinerea acestuia in parametrii normali.

Sustin sanatatea pulmonara. Niste cercetatori americani au observat ca vinurile albe au capacitatea de a mentine plamanii sanatosi si eficienti. Datorita antioxidantilor continuti, vinul alb impiedica radicalii liberi care ar putea duce la deteriorarea acestora. Desigur, nu trebuie consumat zilnic, ci cu masura. Doar in acest mod vei mentine plamanii sanatosi.

Vinul alb – te ajuta in procesul de slabit?

Da si poate fi chiar eficient, in special in acele momente cand vrei sa bei ceva care sa nu aiba multe calorii, cum ar fi berea. De obicei alcoolul nu este recomandat, in special pentru ca stimuleaza apetitul. Totusi, vinul alb este o alegere fericita, din cand in cand.

Desigur ca nu recomandam un consum crescut de vin, in special atunci cand esti la dieta de slabire. Dar cate o exceptie, din cand in cand, este binevenita. In special ca acesta contribuie la arderea grasimii corporale. Este recomandat chiar un pahar de vin inainte de masa, pentru a reduce pofta de mancare.

Un pahar de vin alb are in jur de 90 de calorii la pahar, asa ca este nu este deloc mult, in comparatie cu berea sau alte bauturi alcoolice. Asa ca, atunci cand vrei sa te rasfeti, alege un pahar de vin alb si bucura-te de o masa sanatoasa.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *