Produsele de curatenie – de ce sunt toxice?

Poate ca nu stiai, dar produsele de curatenie de pe piata sunt extrem de nocive si nici nu este de mirare. Sigur ai remarcat cat de puternice sunt atunci cand vorbim despre mirosuri, unele fiind de-a dreptul intepatoare, chiar deranjante.

Stim, te gandesti ca nu ai incotro si ar trebui sa te conformezi, dar astazi vei afla ca exista alternative fericite. Atunci cand vorbim despre produsele de curatenie acestea se dovedesc a fi indispensabile, dar studiile arata ca ar trebui sa avem grija ce folosim.

Se pare ca in special cele care miros extrem de puternic sunt periculoase, asa ca te poti expune unor riscuri majore, in ceea ce priveste sanatatea.

Asa ca astazi vom detalia pe larg la ce te expui, in momentul cand faci curat. Si s-ar putea sa ajungi la concluzia ca vrei sa folosesti alte produse.

Produsele de curatenie – ce risti daca le folosesti prea des?

Conform specialistilor englezi, se pare ca aceste produse duc la declansarea sau chiar inrautatirea afectiunilor plamanilor. Ba mai mult decat atat, exista voci care sustin ca sunt la fel de nocive ca fumatul a 20 de tigari pe zi. Cei care inhaleaza frecvent astfel de substante chimice au sanse ridicate sa sufere de astm, chiar cu pana la 43% mai ridicate. Potrivit cotidianului The Sun pot cauza si leziuni serioase ale cailor respiratorii!

Si toate acestea doar pentru ca producatorii exagereaza in privinta substantelor chimice adaugate in produsele de curatenie. Oistein Svanes, un cercetator din Norvegia a declarat ca, in realitate, aceste produse nici NU sunt atat de eficiente!

Da, se pare ca nu sunt cu mult mai bune decat simpla apa si carpele speciale de sters praful sau alte suprafete.

Aceste probleme de sanatate nu se manifesta imediat, dar pe termen lung nu este deloc indicat sa le folosesti. Pot afecta serios plamanii si caile respiratorii.

Produsele de curatenie – ce alternative exista?

Cojile de lamaie – ce poti face cu acestea:

  1. Detergent universal. Da, poti crea un astfel de produs chiar la tine acasa. Asa ca va trebui sa pui cateva coji de lamaie intr-un borcan. Pune peste acestea niste otet alb, pana le scufunzi. Lasa solutia la loc intunecat timp de 2 saptamani. Apoi, strecoara compozitia si combina cu apa, astfel incat sa fie o proportie de 50% solutie, 50% apa. Poti folosi detergentul obtinut pentru a curata orice vrei tu, inclusiv vasele. Apropo, cojile de lamaie te ajuta sa scapi de grasime mai usor.
  2. Odorizant natural. Vrei ca frigiderul tau sa nu mai emane tot felul de…”arome”? Atunci ce ar fi sa pui o coaja de lamaie, undeva in spatele alimentelor…citeste continuarea despre aceste intrebuintari aici >>>

Produsele de curatenie pe baza de substante active naturale sunt cele mai eficiente. Da, sunt putin mai scumpe decat restul, dar in timp cu siguranta te vei bucura ca ai trecut la aceasta alternativa.

In special daca ai copii mici, tine minte ca acei detergenti din comert nu sunt deloc recomandati. In ziua de astazi poti gasi orice pe piata, asa ca nu uita sa faci o mica cercetare pentru a alege produsele de curatenie naturiste care ti se potrivesc cel mai bine.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *