Planta care taie pofta de mancare, doar daca o mirosi!

Pare greu de crezut, dar planta care taie pofta de mancare exista si creste chiar pe plaiurile mioritice. Asa ca ar fi cazul sa stii care este acea planta care te va scapa de cumplitele pofte. Pentru ca, sa fim seriosi, de cele mai multe ori poftele ne fac sa renuntam la diete! Nu este nimic ciudat sa auzi ca cineva care tine o cura de slabire este tentat sa cedeze imediat atunci cand miroase sau simte ceva foarte delicios.

Ce este de facut? Ei bine, poate ca ar trebui sa incerce planta care taie pofta de mancare si care face minuni. Desigur ca va trebui sa depui si tu un efort, dar poftele vor fi diminuate. Probabil ca odata ce vei observa cum stau lucrurile nu vei mai dori sa renunti la aceasta. In special ca este vorba despre o planta deosebita si ca miros, dar si gust.

Este vorba despre…menta. O planta cunoscuta pentru proprietatile sale benefice atunci cand vine vorba despre digestie sau afectiuni ale stomacului. De cate ori nu ai baut ceai de menta pentru a scapa de durerile de burta? Si bine ai facut, acesta fiind mai eficient ca multe medicamente.

Desigur ca menta se poate folosi si in salate, mancaruri, dar si in cocktailuri. O planta minune care ne poate ajuta in nenumarate situatii.

Haide sa descoperim mai multe despre menta sau izma, asa cum o stiu romanii.

Planta care taie pofta de mancare – de ce mirosul acesteia inhiba poftele?

Utilizata in alimentatie, cosmetica, medicina si aromaterapie menta este deosebita, din toate punctele de vedere. Are in compozitie flavonoizi, dar si polifenoli si tanin, asa ca ajuta la reducerea numarului de calorii pe care le consumam. Pe scurt, incurajeaza arderile si eliminarea straturilor de grasime.

Ceaiuri pentru slabit – exista mai multe plante-minune

  1. Amestec de urzica si anason. Lasa la infuzat aceste doua elemente si vei avea succes in lupta cu kilogramele in plus. Anasonul stelat este un condiment foarte gustos, conferind o aroma deosebita ceaiului, smoothie-urilor, etc. Se poate pune si in prajituri, dar asta dupa ce vei termina cu regimul de slabire.
  2. Ceai de menta. Acesta nu este recomandat doar in cazul afectiunilor gastro-intestinale, ci este perfect si atunci cand tii dieta. Are capacitatea de a suprima pofta de mancare, asa ca vei consuma mai putine alimente. Poti pune si ulei de menta in difuzor sau in dispozitivul dedicat aromaterapiei, te va sustine in acest proces care poate deveni dificil uneori…mai multe ceaiuri de slabit eficiente aici >>>

Menta are rolul de a „pacali” creierul intr-un fel si de a te distrage de la pofta de mancare. Practic, daca simti mirosul de menta, fie din planta sau din ceai, nu vei mai simti nevoia sa mananci neaparat ceva anume.

Planta care taie pofta de mancare – menta ajuta si la vindecarea durerilor de cap

Poate ca nu stiai, dar migrenele pot fi vindecate cu …menta. Fa o limonada cu menta sau un ceai din planta minune si te vei simti mult mai bine. De asemenea, are rolul de a ameliora crampele musculare, sinuzita, dar si stresul si anxientatea.

Asa ca nu ar fi rau sa o consumi mai des si pentru aceste motive.

Menta este ideala si pentru gravide, asa ca nu te sfii sa o consumi mai des. Pe langa toate acestea, tine minte ca minunile trebuie incurajate. Aaa ca nu te astepta sa se intample mare lucru doar pentru ca ai menta in frigider.

Pentru a slabi repede si eficient trebuie sa:

  • tii dieta si sa elimini mancarurile nesanatoase (fast-food, procesate, sucuri dulci, dulciuri, patiserie, etc)
  • mananci curat si sanatos, cu multe cruditati, fructe si legume
  • bei multa apa si ceaiuri ( nu uita de cel de menta!)
  • faci miscare de cel putin 3 ori pe saptamana, sa mergi pe jos, etc
4.96/5 (26)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *