Retete de toamna – ce sa mananci la cina?

Poate si tu te intrebai care sunt cele mai bune retete de toamna, astfel incat corpul tau sa se adapteze la schimbare. In sezonul rece, fara doar si poate ca trebuie sa ai mai mare grija de organismul tau. In esenta, este indicat sa mananci mai multe leguminoase si mancaruri satioase.

In acest fel vei fi pregatita pentru iarna fara probleme, asa ca nu ezita sa incerci aceste retete de toamna. Nu de alta, dar poti fi sigura ca am selectat unele simple si la indemana oricui. Desigur ca vor fi pe placul tau si pot constitui o cina sau de ce nu, un pranz excelent.

Vom avea in vedere lintea, nautul, , branza feta, dar si quinoa si dovleacul. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Retete de toamna – ce sa incerci in aceasta seara?

Salata cu quinoa, legume coapte si branza feta

Ingrediente

  • o cana de quinoa
  • 2 ardei capia
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 200 grame branza feta
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierbe bine quinoa si se lasa deoparte. Apoi, se pun pe gratar ardeii, rosiile si dovlecelul, toate taiate rondele sau dupa bunul plac. Apoi se adauga in bolul unde ai pus quinoa si aceste legume coapte, plus branza feta taiata cubulete. Poti sa mai adaugi putin ulei de masline si o mana de salata. Si iata cum ai creat o cina minunata si usoara.

Mancare de linte rosie

Ingrediente

  • 2 cani de linte rosie
  • 4 cartofi
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • sare, piper
  • ulei de masline sau presat la rece

Mod de preparare

Vei curata cartofii si morcovii si ii vei felia dupa bunul plac. Incinge putin ulei si adauga ceapa curatata si maruntita. Incepe sa amesteci bine, iar cand devine aurie, adauga lintea, cartofii, morcovii si condimentele. Las-o sa fiarba pana sunt toate legumele moi si serveste cu muraturi. O bunatate de reteta de toamna, care te va incanta in serile reci de iarna. Desigur ca este perfecta si pentru pranz.

Retete de toamna – ce zici de o supa crema de dovleac?!

Supa crema de dovleac

Ingrediente

  • 700 – 800 grame dovleac
  • un ardei capia
  • o telina mica
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa alba
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleacul se va taia cuburi si se pune la fiert, cu putina sare, la foc mediu. Vei curata in acest rastimp ceapa, telina, usturoiul si ardeiul capia. Le vei pune si pe acestea la fiert, alaturi de dovleac. Se lasa la foc mic, iar cand sunt toate legumele fierte se scot si se lasa un pic in sita. Se pun toate la blender si se va adauga si putina apa pentru a capata o compozitie vascoasa. Adauga la final putin patrunjel si ardei iute. Asta dupa ce ai amestecat bine in blender si ai obtinut o supa crema minunata.

Desigur, nu uita ca merge de minune cu crutoane!

Salata de paste integrale cu naut si legume

Ingrediente

  • 500 grame paste integrale
  • 300 grame naut fiert
  • rosii cherry
  • ardei gras
  • sare, piper

Mod de preparare

Vei fierbe pastele, dupa care vei adauga restul ingredientelor. Se taie felii ardeiul gras, rosiile si se pune si nautul. Amesteca bine si condimenteaza totul. Pune la final putin ulei de masline si parmezan deasupra. O minune de cina, pofta buna!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.