Somonul de crescatorie. De ce ar trebui sa-l eviti

Poate ca nu ai auzit pana acum, dar circula zvonuri legate de faptul ca somonul de crescatorie este unul dintre cele mai toxice alimente din lume. Si nu este niciun fel de gluma. Oricat de ciudat ar parea, se pare ca acest peste nu este tocmai benefic organismului nostru si vom descoperi impreuna de ce.

Somonul este bogat in grasimi naturale si sanatoase si este chiar indicat sa consumi mai degraba peste decat alte tipuri de carne. Dar cercetatorii se refera la pestele din salbaticie, nu la somonul de crescatorie!

Pestele salbatic are proprietati minunate si te poate ajuta sa sustii o stare de sanatate optima. Asa ca ai face bine sa cauti o sursa de peste sigura, distribuitorii locali fiind cea mai buna alegere.

Somonul de crescatorie – mai toxic decat te-ai fi asteptat

In documentarul „Filet! Oh Fish” produs de Nicolas Daniels se poate vedea ce se petrece cu adevarat in aceste faimoase crescatorii de peste.

Apele crescatoriilor sunt pline de microbi, chimicale si desigur reziduuri lasate chiar de pesti. Asa ca somonul de crescatorie nu este alegerea sigura la care te-ai fi asteptat.

Au fost testate cele din tari precum Norvegia, Suedia, Vietnam si Danemarca iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare. S-a dovedit ca somonul de crescatorie este de vreo 5 ori mai periculos si toxic decat alte alimente!

De ce? Pentru ca in aceste crescatorii suprapopularea, mutatiile genetice si chimicalele sunt la ordinea zilei.

Un alt activist celebru, este vorba despre Kurt Oddek, declara ca somonul de crescatorie este o amenintare la adresa sanatatii si a mediului inconjurator. Fermele care cresc somon in mod artificial recurg la orice metode pentru a produce mai mult si nu tin seama nici de pestii care se imbolnavesc de necroze sau anemii. Acestia sunt vanduti publicului mai departe, iar banul face legea in aceste crescatorii.

Desigur ca aceste adevaruri sunt tinute departe de consumatori, care sunt socati atunci cand aud cum a fost crescut somonul pe care-l consuma.

Somonul de crescatorie – amenintat de paduchele de peste!

Asa se numeste dusmanul somonului, iar pentru a eradica aceasta problema crescatorii folosesc tot felul de pesticide. Desigur ca acestea afecteaza somonii, iar acestia ajung sa se nasca cu mutatii genetice!

Cercetatorii amintiti NU recomanda consumul de somon in special atunci cand vine vorba despre femeile insarcinate. Este evident ca acesta ar putea afecta buna stare de sanatate, asa ca este mai indicat sa fie lasat de-o parte. Pestele oceanic, desi nociv la randul sau, este o alegere mai inteleapta decat somonul de crescatorie.

Dr. Anne-Lise Birch Monsen, biolog cercetator la Universitatea din Bergen, Norvegia atrage atentia asupra faptului ca acele chimicale regasite in somon nu sunt de ignorat. Pot afecta serios creierul si declanseaza aparitia autismului.

Desigur ca acest peste este si cancerigen, asa ca cel mai bine ar fi sa eviti acest aliment. Sau, daca esti dispusa sa aloci o suma mai mare de bani, poti cumpara somon salbatic. Acela are intr-adevar proprietati remarcabile si va sustine starea de sanatate.

Incearca sa mananci cat mai natural si evita cu orice pret chimicalele si produsele pline de tot felul de astfel de substante. Modernizarea mancarii a dus la o adevarata explozie de boli, asa ca fii inteleapta si investeste in alimente de calitate, merita din plin.

4.9/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *