Budinca de avocado: sanatoasa si hranitoare

Este clar ca un desert care are la baza budinca de avocado va fi sanatos si hranitor, asa ca este cazul sa inveti sa il pregatesti. Nu este ceva complicat, o vei putea prepara fara probleme chiar la tine acasa.

Dar inainte de a merge mai departe si de a descoperi reteta, haide sa aflam cateva lucruri despre avocado, acest fruct miraculos. Avocado ne pot ajuta sa blocam un surplus de estrogen, avand in vedere ca in ziua de astazi foarte multe preparate contin hormoni.

In afara de asta, avocado are capacitatea de a inversa procesul de imbatranire, protejandu-ne de radicalii liberi. Fructul mai are capacitatea de a activa productia de energie a celulelor, ajuntand organismul sa functioneze normal.

Mitocondriile continute de avocado joaca un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi. Asa ca, din cate poti observa, budinca de avocado are o gramada de proprietati benefice.

Alte beneficii ale acestui fruct:

– fibre
– potasiu
– vitamina E
– vitamine din complexul B
– folati
– calciu
– magneziu
– sodiu
– fier

Avocado are proprietati antibacteriene si antifungice care te ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic. Mai sunt si o minunata sursa de aminoacizi si lecitina, care protejeaza sanatatea inimii si regleaza greutatea.

Iata si reteta pentru budinca de avocado:

– 3 avocado potriviti, bine copti
– 2 linguri de cacao pudra
– 3-6 linguri de lapte de nuca de cocos
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 2 lingurite de ulei de nuca de cocos
– 2 linguri de miere

Budinca de avocado va fi gata odata ce incorporezi toate aceste ingrediente si le pui in blender. Lasa-le sa se omogenizeze pentru 1-2 minute, dupa care serveste continutul. Ideal pentru un mic dejun.

Daca preferi sa il servesti ca un desert rece, lasa budinca pret de 30 de minute, in frigider. Desigur ca exista nenumarate retete care contin avocado, trebuie doar sa le gasesti pe cele care iti plac cel mai mult. Pofta buna!

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *