Alimente pe care nu trebuie sa le mai mananci vreodata

Exista alimente fara de care nu putem trai, dar la polul opus sunt si acele alimente pe care ar trebui sa le excluzi complet din viata ta. Nu de alta, dar probabil ca tii la silueta si sanatatea ta, in special. Stim, lista pe care urmeaza sa ti-o prezentam s-ar putea sa te lase cu multe regrete. Si in acest caz legile lui Murphy se aplica, asa ca ce este foarte savuros, de multe ori nu este bun.

Dar nu este un capat de drum. Exista si alimente sanatoase, care sunt la fel de gustoase si hranitoare, va trebui doar sa le incerci. Iar apoi sa le introduci in alimentatia ta curenta.

Sa ai o dieta sanatoasa poate fi o provocare mai mare decat ai putea crede, asa ca nu te mira daca nu vei reusi sa-ti schimbi obiceiurile imediat. Este absolut normal, schimbarile pot dura mult, asa ca ai rabdare cu tine.

 

Alimente la care ar trebui sa renunti definitiv:

1. Paine alba, faina rafinata. Poate ca nu stiai, dar aceasta faina rafinata este foarte toxica pentru organismul tau. Este deja privata de toate vitaminele, mineralele si fibrele, precum si de alti nutrienti importanti. Din acest motiv, organismul nu stie cum sa proceseze si asimileze aceste alimente, ceea ce poate duce la probleme severe de sanatate. De multe ori, painea alba contine urme de clor si brominat, 2 substante extrem de nocive.

2. Mancare congelata. Da, poate ca ai senzatia ca sunt salvarea ta, in special atunci cand te grabesti, dar lucrurile nu stau deloc asa. Aceste alimente sunt pline de conservanti, sare, uleiuri hidrogenate si multe alte ingrediente „surpriza”. Ca sa nu mai spunem ca multe dintre aceste preparate au fost gatite in prealabil, asa ca iti poti imagina ca au un continut minim de nutrienti.

3. Orez alb. La fel ca si in cazul painii albe, acest tip de orez a fost golit de nutrienti si vitamine. Daca iti doresti sa consumi orez, alege-l pe cel brun, de calitate. Nu de alta, dar acela are fibre si este mult mai nutritiv, chiar daca trebuie sa-l gatesti pentru mai mult timp. Glicemia este afectata de orezul alb, asa ca ai grija!

4. Popcorn la microunde. Sa-ti mai spunem ca este nociv? Este una dintre cele mai nesanatoase mancaruri pe care le poti servi. Porumbul este in general modificat genetic, contine sare si conservanti din belsug, plus alte minunatii. Ca sa nu mai spunem ca are in compozitie diacetil, o substanta care are rolul de a distruge plamanii, in timp. Vrei popcorn si nu poti trai fara el? Atunci treci pe la un plafar si cumpara porumb nemodificat genetic. Pregateste-l chiar la tine acasa intr-un tuci si nu uita sa-l sarezi cu sare de mare.

Alimente nocive – lista continua si te va surprinde!

5. Carne procesata. Carnati, salam, hot dog, sunca, etc…Toate acestea sunt pline de nitriti si nitrati! Asa ca ar fi bine sa nu iti expui la risc sanatatea cardiovasculara. Daca vrei alimente pe baza de carne, alege-le pe cele ecologice, de tara. Nu vei regreta aceasta decizie. Carnea procesata este si unul dintre factorii care contribuie la declansarea cancerului.

6. Batoane de proteine. Nu toate sunt recomandate, tocmai pentru ca de multe ori sunt bogate in zaharuri si proteine din soia, precum si uleiuri hidrogenate. Desigur ca exista si firme serioase care produc astfel de batoane, tocmai de aceea este bine sa le cumperi din magazine naturiste sau plafare. Nu uita sa citesti eticheta inainte sa le cumperi!

7. Margarina. Face parte dintre acele alimente la care ar trebui sa renunti cu siguranta. Poate nu stiai, dar grasimile si uleiurile hidrogenate chiar nu-ti fac bine. Contrat parerilor, untul si grasimile saturate pot fi sanatoase, daca sunt realizate din ingrediente ecologice. Este mai important decat crezi sa mananci alimente sanatoase, organismul tau se reface in permanenta din ceea ce ii oferi de mancare.

 

4.41/5 (32)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *