Dieta cu orez: scapa de 4 kilograme in 2 saptamani!

Despre dieta cu orez nu a auzit foarte multa lume, tocmai de aceea vrem sa iti prezentam beneficiile unui regim de slabire eficient si rapid. Nu toata lumea are nevoie sa slabeasca zeci de kilograme. Asa ca pentru acelea dintre noi care trebuie sa dea jos doar 4-5 kilograme, exista multe variante.

De exemplu, dieta cu orez. Este binecunoscut faptul ca acest aliment este unul cu putine calorii, tocmai de aceea este o idee foarte buna sa il consumi atunci cand esti la regim. Practic, vei creste consumul de orez, intr-un mod intelept. Va trebui sa consumi mai mult orez integral, adica brun. Acela este bogat in fibre si are proprietati superioare celui alb, asa ca tine minte acest aspect.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Tine minte ca o porte de orez fiert are in jur de 120 de calorii (100 de grame). Ai observat ca asiaticii il consuma deseori? In afara de faptul ca este nutritiv, se poate combina cu multe alte alimente si vei reusi si sa te mentii in forma.

 

Dieta cu orez – ce trebuie sa faci?

Vei consuma acest aliment, care se digera foarte usor, respectand cateva conditii de baza. Desigur ca va fi nevoie de un efort din partea ta, iar in cele 14 zile cat vei tine dieta, NU vei depasi 1.200 de calorii pe zi.

Frumusetea este ca rezultatele se vor vedea inca din primele zile, asa ca nu va trebui sa astepti prea mult timp. De ce 14 zile? Pentru ca atat este nevoie pentru ca organismul sa se detoxifice si sa piarda in greutate kilogramele in plus. Enzimele digestive sunt in actiune atunci cand tii dieta cu orez, iar acest proces va duce la arderea caloriilor.

Este bine ca acest aliment versatil iti va asigura satietatea cateva ore bune, iar tu vei slabi rapid. Chiar daca se bazeaza pe alimente care contin carbohidrati, aceasta dieta este foarte eficienta si te va surprinde, garantat!

Ce contine orezul integral? Vitamine din seria B, precum si magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor.

Dieta cu orez – cum se tine?

1. In prima saptamana. Luni – Va fi greu, pentru ca la micul dejun vei consuma doar 2 fructe, la pranz o portie sanatoasa de orez integral si o apa plata. La cina vei servi exact ce ai servit si la pranz. De marti pana duminica vei urma dieta lacto-vegetariana. Asadar, la mic dejun, cereale integrale cu fructe de sezon si un pahar de lapte. Ca gustare, o mana de caju sau un smoothie. La pranz poti consuma o portie sanatoasa de legume fierte si un fruct. Seara, nu uita sa consumi o portie de orez integral si legume inabusite. Desigur, portiile nu trebuie sa fie foarte mari, nu uita de regula de mai sus.

Poti sa consumi cate un iaurt degresat, ca gustare. In aceasta saptamana NU vei consuma omleta si alte produse pe baza de ou. Vei manca cat mai simplu posibil, iar rezultatele se vor vedea rapid, mai mult ca sigur. Poti sa consumi ciuperci la gratar sau alte legume, alaturi de orez, la pranz. Si sa lasi doar cateva legume sau o salata de cruditati, pentru seara. Dupa cum vezi, poti sa mai diversifici, asa ca alegerea iti apartine, atunci cand tii dieta cu orez.

2. In a doua saptamana. Ei bine, daca te-ai tinut tare si ai reusit sa treci cu brio de prima saptamana, cu siguranta incepi deja sa vezi beneficiile. Luni vei consuma doar orez fiert si apa plata. Da, va fi o provocare, dar sigur o vei depasi. De marti pana sambata va trebui sa ai cel putin o masa pe zi cu orez brun. In rest, vei continua la fel ca si in prima saptamana, poti sa mai variezi legumele si fructele. Duminica vei avea voie sa mananci la pranz si o portie de peste la gratar, alaturi de traditionalul orez brun, cu care te-ai obisnuit deja.

Dieta cu orez – de ce este atat de eficienta?

In aceste 14 zile s-ar putea sa pierzi chiar mai mult de 4 kilograme, totul tine de determinarea si metabolismul tau, in mod evident. Iar specialistii in nutritie chiar recomanda aceasta dieta, care poate remedia si anumite probleme de sanatate. De exemplu, tensiunea arteriala va scadea, ca urmare a unei diete bazate pe fibre.

Este lesne de inteles ca va trebui sa faci si sport in aceasta perioada. Asa cum am mai discutat, nu se poate una fara cealalta. Nu uita sa faci cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi, rezultatele se vor vedea, garantat!

Bea multa apa si urmeaza recomandarile de mai sus, ar fi bine sa iti gatesti tu, daca ai timp si dispozitie. In acest fel poti fii sigura ca mancarea este calitativa si eficienta. Succes!

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *