Cum iti protejezi copilul de arsuri solare si mancarimi de la intepaturile de insecte

De la inceperea sezonului cald si pana pe la mijlocul toamnei, pielea se confrunta cu doi dusmani de temut: arsurile solare si intepaturile de insecte. Din pacate, copiii sunt cei mai expusi la aceste probleme care sunt greu de combatut daca nu ai la indemana solutiile potrivite care sa ii protejeze.

In ultimii ani, tot mai multe cercetari in domeniu atrag atentia asupra efectelor negative pe care le are soarele asupra pielii si asupra pericolului la care ne expunem atunci cand ne ciupeste un tantar.

 

Arsurile solare la copii – solutia care te scapa de griji

In astfel de conditii, cum iti poti proteja familia si, in special, pe cei mici care sunt mai sensibili decat adultii? Cei mai buni aliati ai tai sunt produsele pentru protectie solara si produsele contra tantarilor de pe chicco.ro. Iti prezentam mai jos caracteristicile a catorva produse care iti vor prinde de minune atunci cand pleci in vacanta ori cand iesi la o plimbare prin oras.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca nu este recomandat sa folosesti orice fel de produs cu protectie solara pentru copii. Specialistii recomanda cremele, lotiunile si spray-urile dermopediatrice. Principalele caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca un produs sunt: SPF 50+, rezistenta la apa si compozitie fara substante nocive (parabeni, fenoxietanol si alcool). Specialistii recomanda spray-ul Chicco pentru protectie solara dermopediatrica, cu SPF 50+. Acesta este special conceput pentru a proteja pielea sensibila de toate tipurile de ultraviolete: UVA, UVB, dar si impotriva efectelor razelor infrarosi (IR), ceea ce inseamna ca asigura o ingrijire completa. Alte vesti bune este ca acest produs Chicco de protectie solara este rezistent la apa, asigura protectie foarte mare (50+), este usor de aplicat pe piele si nu are pe lista de ingrediente parabeni, fenoxietanol si alcool.

 

Produse eficiente pentru intepaturile de insecte

Cu intepaturile de insecte nu este de glumit! In acest sens, de un real ajutor iti vor fi servetelele umede ce ofera protectie naturala impotriva tantarilor, in special cand mergeti la plimbare. Pentru sanatatea copilului tau, ai nevoie de un produs conceput din ingrediente 100% care protejeaza pielea impotriva tantarilor, datorita extractului din ulei de crab si Melissa. Servetelele Chicco anti tantari nu au in compozitie parabeni, alcool, coloranti, fenoxietanol, SLES, produse petroliere, uleiuri minerale, silicon sau parfumuri sintetice. In plus, au efect hidratant, racoritor si emolient, conferind pielii o textura catifelata.

Extrem de eficient pentru ingrijirea pielii copilului tau se va dovedi si Roll-on anti-tantari de la Chicco. Noua gama Chicco 3 luni+ de protectie impotriva tantarilor si a altor tipuri de insecte foloseste ca substanta activa Citrodiolul, un extract natural de Eucalipt (Eucalyptus Maculata Citrodiora), original din Australia, recunoscut pentru calitatile sale exceptionale in prevenirea intepaturilor insectelor. Acest produs si-a demonstrat eficienta si impotriva speciei de tantar, cunoscuta sub denumirea de Asian Tiger (Aedes Albopictus), purtatorul meningitei West Nile. Produsul se aplica pe partile corpului care se doresc a fi protejate, masandu-se usor pana la absorbtia in piele a gelului. De retinut faptul ca nu se aplica pe zone iritate sau care prezinta julituri si zgarieturi.

De acum vei putea sa stai relaxata, sanatatea copilului tau este pe maini bune.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *