Remedii naturale pentru arsurile solare

Sigur vrei sa stii care sunt acele remedii naturale pentru arsurile solare, in special cand este vara si probabil vrei sa ajungi la plaja, cat mai repede. Este de prisos sa mai spunem ca expunerea directa la soare, fara niciun fel de protectie, nu este deloc inteleapta.

In special in ziua de astazi cand soarele arde mai tare ca oricand, iar stratul de ozon s-a rarit. Desigur, daca chiar vrei sa faci plaja fara niciun fel de protectie, alege momentul de rasarit al soarelui. Si nici atunci nu iti recomandam sa stai foarte mult la plaja.

Si tine minte ca nu este de gluma sa risti. Mai bine incearca aceste remedii naturale pentru arsurile solare, care te vor feri de eventuale leziuni ale pielii.

Remedii naturale pentru arsurile solare – cand putem vorbi despre o arsura grava?!

Imediat cand pielea ta a devenit foarte rosie si te doare la atingere. Atunci este clar ca ai stat la soare mai mult decat era recomandat. Sau la orele nepotrivite. Desigur, si seara, cand soarele se apropie de apus este un moment foarte bun de plaja.

Dar atunci cand se instaleaza senzatia de greata, febra si oboseala, este clar ca ai gresit ora la care te-ai expus la soare. Si probabil nici nu ai folosit o lotiune corespunzatoare. Dar acest lucru poate fi remediat mai repede decat ai crede. Exista metode naturale de a scapa de neplacuta durere, provocata de arsuri.

Cu ce alte simptome te mai poti confrunta, daca suferi de arsuri solare?

– deshidratare
– piele uscata
– pete negre

Foloseste o crema de plaja eficienta si spune adio acestor probleme. Daca este prea tarziu, iata cateva remedii naturale pentru arsurile solare:

bicarbonat de sodiu. Util in nenumarate cazuri, te poate ajuta si in aceasta situatie. Amesteca o lingura de bicarbonat cu putina apa si aplica pe zonele afectate. Las-o sa actioneze pret de 10 minute, iar apoi fa un dus cu apa calduta

– aloe vera. Din fericire, aceasta planta minunata se poate gasi chiar si in supermarketuri. Este un remediu excelent pentru arsuri. Se va folosi seva plantei, care se va aplica direct pe rani. Se va lasa sa actioneze 30 de minute. Te vei simti mult mai bine

– ceai de musetel. Se va face un ceai de musetel care se va lasa la racit, in mod evident. Atunci cand este rece, se aplica pentru 15 minute, pe zonele afectate. Vei vedea cat de racoritor este, fiind unul dintre acele remedii naturale pentru arsurile solare care chiar functioneaza

– lapte. Poate ca nu stiai, dar laptele de vaca poate fi foarte eficient si in aceasta situatie. Pune putin lapte rece pe un tifon si maseaza cu grija zonele afectate. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care poti face o baie

– castraveti. Da, se pare ca ingredientele din bucatarie sunt excelente remedii naturale pentru arsurile solare. Ai nevoie de o lingura de amidon pentru porumb si 2-3 castraveti. Se vor amesteca bine ingredientele, cel mai indicat ar fi sa razi castravetii, pentru a obtine o pasta. Cel putin 30 de minute trebuie sa actioneze

– ceai negru. Aceeasi modalitate de a aplica, ca si la ceaiul de musetel. Efecte imediate si de durata

Remedii naturale pentru arsurile solare – ai grija de tine!

Desigur, chiar daca ai la indemana aceste remedii naturale nu inseamna ca trebuie sa faci abuz de ele si sa le folosesti tot timpul. Cel mai bine ar fi sa folosesti o crema de soare cu factor de protectie mare.

De asemenea, nu uita ca este indicat sa respecti orele de plaja, nu degeaba ne sfatuiesc medicii aceste lucruri. Iti uram o vara frumoasa si in bronz sanatos.

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *