Cum sa previi procesul de imbatranire

Cum sa previi procesul de imbatranire este o intrebare care sigur rasuna in mintea multor femei, iar multe dintre acestea nici macar nu considera ca se poate face ceva in acest sens. Ei bine, special pentru ele avem vesti foarte bune. Tot mai multi cercetatori in genetica demonstreaza ca, de fapt, procesul de imbatranire poate fi oprit!

Poate nu complet, dar cu siguranta efectele sale nefaste pot fi atenuate, daca inveti si respecti cateva reguli de baza. Se tot vehiculeaza leacuri minune, diete, creme anti-rid si te mai miri ce, ca nici nu mai stii cum sa previi procesul de imbatranire!

In realitate, lucrurile stau destul de simplu. Daca te gandesti putin, vei intelege ca organismul nostru se reconstruieste pe baza alimentatiei pe care i-o oferim. Cu alte cuvinte, cu cat ii dam mai multi antioxidanti, flavonoide, fibre, minerale, etc cu atat va fi mai sanatos. Si ce crezi? Un om sanatos arata mult mai tanar, ceea ce aproape da senzatia ca acea persoana nu imbatraneste.

Desigur ca unii au noroc de o genetica foarte buna, dar cate cazuri de acest gen cunosti? Foarte putine probabil. Tocmai de aceea astazi iti vom prezenta acele alimente care te vor ajuta sa opresti procesul de imbatranire mai repede decat ai crede.

Cum sa previi procesul de imbatranire – descopera ce ar trebui sa mananci!

Toate aceste sfaturi pe care suntem pe cale sa ti le prezentam, au fost descoperite de Hristo Memerski, omul de stiinta de origine bulgara, specializat chiar in nutritie. Ei bine, acesta a reusit sa scrie de-a lungul vietii mai multe carti bazate pe principiile geneticii, prezentand ce inseamna de fapt imbatranirea. Conform savantului, se pare ca acesta este doar un proces care apare ca urmare a faptului ca nu ne hranim corect.

Desigur, nici stresul, grijile, lipsa de miscare, odihna, etc nu ajuta prea mult la mentinerea tineretii. Asadar, Hristo Memerski sustine ca in realitate noi suntem cei care ne distrugem organismul.

Cum sa previi procesul de imbatranire? Trebuie sa consumi alimentele corecte si totul va decurge altfel, de acum incolo. Nu crezi? Atunci testeaza principiile lui Memerski.

Cum sa previi procesul de imbatranire – te asteptai la aceasta lista?!

1. Iaurt natural. Nu degeaba am adaugat cuvantul „natural”. Dorim sa optezi pentru iaurturi ecologice, de tara, daca este posibil. Enzimele din acest aliment previn bolile cronice precum cancerul si diabetul, daca este consumat in cantitati moderate. Dar nu vei consuma orisicum acest iaurt.

Vei adauga o lingurita de miere, una de otet de mere, una de scortisoara si 40 de picaturi de tinctura de propolis. Te sperie ideea? Nu ai de ce, va fi un produs savuros, care iti va incanta papilele gustative. Este recomandata o portie (un iaurt mic) la micul dejun si una la cina, in special daca vrei sa slabesti.

2. Vinul. La fel, este recomandat sa fie ecologic, natural sau „de la tara”. Sigur ai inteles ideea, acest produs este excelent pentru sanatatea inimii, in special daca il consumi in cantitati reduse. Este bine sa adaugi putin vin si la mancare, francezii asa procedeaza.

3. Morcovii. Ai auzit ca acestia contin carotenoizi care ajuta la sustinerea unei pieli frumoase si catifelate? Ajuta in mentinerea sanatatii pielii, a inimii si a sistemului imunitar. Mai contine vitamine precum B1, B2, B6, C, E. Contin si vitamina A din belsug, asa ca vor preveni bolile de ochi.

 

Cum sa previi procesul de imbatranire – ce NU trebuie sa consumi

4. Usturoiul. Nu ne-ar ajunge un articol intreg pentru a detalia cate proprietati remarcabile are usturoiul. Stim, mirosul nu este prea placut, dar nu uita sa-l consumi, macar din cand in cand. Poti lua un catel de usturoi pe stomacul gol, pentru a-ti usura misiunea. In special daca nu ai o sedinta importanta, imediat dupa.

Este un antiobiotic de exceptie, omoara microbii chiar de la distanta, au aratat studiile. In aceeasi categorie este si propolisul, asa ca nu uita sa optezi mai des pentru produse care-l contin.

Cum sa previi procesul de imbatranire? Evita alimentele care sunt pline de conservanti. Chiar daca au un gust delicios aparent, tine minte ca acestea sunt foarte daunatoare sanatatii. Evita: monoglutamatul de sodiu, nitratii si nitritii de sodiu, butilatul de hidroxitoluen si hidroxianisolul butilat. Ultimele 2 se adauga in produse pentru ca acestea sa aiba un termen de valabilitate foarte extins. Pot contribui la aparitia cancerelor, diabetului si a alergiilor. Nu le oferiti copiilor mici, in special.

Sucurile carbogazoase sunt iarasi un exemplu din seria „asa nu”. Sunt pline de chimicale, precum uleiul de brominat, care s-a dovedit ca este toxic pentru oameni. Ce ar fi ca de acum incolo sa verifici eticheta produselor? S-ar putea sa ai parte de adevarate revelatii in acest sens.

 

Cum sa previi procesul de imbatranire – bucura-te de fiecare clipa!

La fel, daca vrei sa stii cum sa previi procesul de imbatranire, ar trebui sa citesti mai multe despre consumul de zahar alb si sare. Nu trebuie sa fie in exces, ambele pot provoca boli periculoase. Ca sa nu mai spunem ca favorizeaza imbatranirea prematura. De exemplu, hipertensiunea este de multe ori o cauza a consumului excesiv de sare. Asa ca NU mai adauga sare mancarii tale, in special daca aceasta a fost deja sarata in prealabil!

In incheiere, dorim sa iti spunem ca o stare de bine, eliberarea de stres si iubirea sunt adevarate forte. De ce? Pentru ca acestea vor sustine un psihic sanatos. Este foarte important sa avem o viata ordonata, unde sa domneasca pacea. Nu uita sa te bucuri de fiecare zi si sa o traiesti ca si cum ar fi ultima…

De asemenea, mananca fructe si legume proaspete zilnic, bea apa, fa miscare si odihneste-te. Vei vedea ca in acest fel te vei simti mai bine, vei arata mai bine, iar viata ta va fi mai armonioasa ca oricand.

 

4.46/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *