Cum sa previi imbatranirea mainilor – tehnici simple

Cum sa previi imbatranirea mainilor cu succes si fara mari batai de cap? Dupa cum urmeaza sa vezi, exista cateva aspecte demne de luat in considerare. Daca vrei ca pielea ta sa arate mereu tanara. Si poate fi un pic dificil cand vorbim despre maini. Nu de alta, dar imbatranirea mainilor poate fi chiar prematura. In special ca folosim mult mai des mainile pentru a face muncile cotidiene.

Asa ca pielea acestora tinde sa se usuce, poate fi afectata din cauza chimicalelor si chiar arata mai putin bine decat tenul sau pielea picioarelor. Evident ca este neplacut, in special ca acesta poate fi primul semn de imbatranire.

Asa ca nu uita cat de importanta este hidratarea mainilor. De asemenea, spalatul vaselor ar trebui sa devina istorie, intr-o era in care o masina de spalat vase a ajuns la un pret accesibil pentru orice venit decent.

Cum sa previi imbatranirea mainilor? Atentie la aceste tehnici care fac diferenta

Daca inca nu te-ai hotarat la o masina de spalat vase, foloseste manusile pentru protectie. La fel si atunci cand faci curatenie in toata casa si nu vrei ca mainile tale sa fie afectate din cauza substantelor acide pe care le folosesti. Detergentul de vase, cel pentru baie sau curatarea aragazului, toate iti pot arde pielea.

Asa ca acorda importanta acestui detaliu. De asemenea, iti sugeram sa cumperi un detergent de vase care sa fie „gentil” cu mainile. Da, exista si chiar se vede diferenta.

Fa o masca pentru…maini! Da, exista si chiar este foarte eficienta. Desigur ca exista si tratamente scumpe care pot sustine infrumusetarea mainilor. Dar ar fi indicat sa incerci si o masca cu avocado.

Ai nevoie de:

– un avocado copt

– 2 lingurite de ulei de masline

– o lingura de miere

– 3 linguri iaurt

– 2 picaturi de ulei esential (de care vrei)

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele de mai sus, iar daca mai este necesar poti adauga si putina apa calda, pentru a fi mai fina compozitia. Se vor acoperi mainile cu acest amestec si ar fi bine sa le acoperi si cu manusi de plastic sau folie. Lasa totul sa actioneze pret de 15 minute si apoi clateste bine. Realizeaza acest tratament macar o data pe saptamana si vei remarca cum mainile tale vor deveni mai catifelate.

Cum sa previi imbatranirea mainilor?  Foloseste si galbenusuri de ou

In combinatie cu mierea sunt o tehnica minunata pentru a pastra pielea mai tanara. Vei amesteca un galbenus de ou, o lingurita de ulei de masline si una de miere. Aplica in fiecare seara si bucura-te de maini mai catifelate ca oricand. Lasa sa actioneze macar un sfert de ora si apoi clateste si aplica un balsam hidratant de maini.

Apropo, asigura-te ca folosesti o crema de maini cat mai naturala si eficienta. Cele care abunda in chimicale nu sunt neaparat mai bune. Asa ca tine minte sa investesti intr-un produs calitativ.

Spalatul mainilor cu apa de trandafiri, din cand in cand, este alta metoda minunata de a avea grija de mainile tale.

Cum sa ai mainile catifelate – atentie la ce sapun folosesti

Alege un sapun cat mai natural. Acelea nu iti vor usca atat de repede pielea, pentru ca au in compozitie tot felul de uleiuri hidratante. Evita-le pe cele care miros foarte bine, pentru ca din pacate sunt daunatoare. Este acelasi lucru ca si in cazul cremelor si a gelurilor de dus care miros grozav…Acelea sunt pline de chimicale daunatoare, asa ca incearca sa folosesti variante cat mai autentice si naturale.

Lasa mainile sa se usuce natural. Mai ales cand timpul iti permite, este cel mai bine asa…vezi mai multe despre intretinerea mainilor aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *