Cum sa-ti ingrijesti in mod adecvat buzele

Desi ingrijirea faciala, in ansamblul sau, este foarte importanta pentru multe femei, cea a buzelor este, deseori, ignorata. Cu exceptia momentelor in care buzele se crapa sau sufera diferite alte probleme, buzele nu primesc atentia cuvenita. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti ingrijesti in mod adecvat buzele. 

O ingrijire zilnica

Asa cum iti ingrijesti in fiecare zi tenul, trebuie sa ai grija si de buze. În primul rand, evita sa le umezesti cu limba, deoarece saliva le va usca si mai mult. Daca simti nevoia sa-ti umezesti buzele, inseamna ca ele sunt deshidratate  si ar trebui sa aplici un balsam reparator si sa bei mai multa apa. Buzele uscate pot fi un semn ca nu ai baut suficienta apa. 

De asemenea, este recomandat sa ai grija de buzele tale si in timpul rutinei tale de ingrijire de seara, deoarece pielea se regenereaza mult mai bine in timpul somnului. Asadar, foloseste o un balsam reparator inainte de a merge la culcare.

Alege produse de calitate

Pentru a asigura o buna hidratare a buzelor, foloseste produse de calitate. Dermatocosmeticele au deseori formule care ingrijesc corespunzator buzele si previn deteriorarea pielii fine de la suprafata lor. 

Fii atenta la produsele cu mentol care promit sa-ti mareasca volumul gurii. De multe ori astfel de rujuri sau balsamuri pot avea formule iritante. Daca iti doresti mai mult volum, solutia de mai lunga durata o reprezinta injectarea cu acid hialutonic buze. Pe langa faptul ca vei avea buze mai pline, hidratate si conturate, aceasta procedura te poate ajuta sa scapi de micile asimetrii care ti se pot parea inestetice. 

Nu iti atinge buzele prea des

Avem tendinta de a ne atinge mecanic fata in medie de aproape 3.000 de ori pe zi. Cu toate acestea, astfel de gesturi sunt de evitat. În mod ideal, nu ar trebui sa iti atingi deloc pielea fetei si nici gura cu mainile. Nu este deloc igienic. Miinile tale ating multe suprafete care nu sunt intotdeauna curate. Nu ti-ar trece prin minte sa atingi o balustrada de la metrou cu buzele, nu-i asa? Asadar, fii mereu atenta la ce faci cu mainile si, pentru sanatatea ta generala, spala-te cat mai des pe maini si foloseste geluri speciale de dezinfectare.

Evita rujul cu efect mat

Pentru a asigura o buna ingrijire a buzelor, evita pe cat posibil rujurile cu textura mata. Chiar daca sunt la moda, majoritatea acestor produse cosmetice usuca pielea buzelor si o fac mai vulnerabila, mai ales iarna. Pielea nu va mai avea bariera de protectie necesara pentru a se proteja si, prin urmare, va fi mai predispusa sa crape. Privilegiaza rujurile  hidratante si, daca ti se pare ca nu au o formula suficient de hranitoare, aplica un balsam hidratant inainte.

Protectie speciala in functie de sezon

Cu siguranta stii cat de important este sa folosesti in fiecare zi crema de protectie solara. Dar daca iti protejezi tenul, nu e normal sa-ti protejezi si buzele? Cel putin in timpul verii, aplica un balsam hidratant cu factor de protectie solara ridicat. Nu uita sa-l reaplici la fiecare doua ore ca sa fii protejata in permanenta de efectele nocive ale expunerii la soare. 

Pe de alta parte, in timpul iernii, buzele tale au nevoie de cu totul alt tip de protectie. Vantul rece, diferentele de temperatura intre exterior si interior sau gerul pot provoca uscarea accentuata a buzelor. Deci, nu uita sa folosesti un balsam de buze foarte hidratant de fiecare data cand iesi din casa. Daca ti-au crapat buzele, cere de la farmacie un produs reparator si cicatrizant.

Pielea buzelor poate fi mai sensibila decat pare, asa ca tine cont de sfaturile de mai sus ca sa-i oferi ingrijirea potrivita!

Sursa foto: Pexels.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *