Atacul de cord. Ce rol are zaharul si cum afecteaza inima?

Atacul de cord si bolile de inima, in general, ucid cei mai multi oameni, la nivel global. Asa se face cz afectiunile cardiace sunt pe primul loc atunci cand vorbim despre decese. Asadar, se ridica o intrebare foarte importanta. De ce apar atat de des aceste boli? Si, in special, cum ne putem feri de acestea?

Desigur ca un mod de viata nesanatos va sustine imbolnavirea. Si nici nu este de mirare, mancatul in exces, alcoolul si sedentarismul nu pot duce la nimic bun. Cei care sunt deja diabetici au si mai multe sanse de a se imbolnavi si de inima.

Asa ca atacul de cord este una dintre cele mai intalnite situatii, atunci cand vorbim despre afectiunile inimii. Ce putem face pentru a avea o viata mai sanatoasa.

Atacul de cord – ce trebuie sa stii despre zahar si stilul de viata

Multi ani s-a crezut ca grasimile sunt principala problema, atunci cand vorbim despre bolile de inima. Doctorii considerau ca cei care consuma grasimi sunt mai predispusi la boli de inima si la atac de cord. Dr. W Gifford Jones, un renumit medic din Canada, alaturi de alti specialisti, este de cu totul alta parere.

Acesta considera ca zaharul este principalul vinovat, in toata aceasta poveste. „Zaharul provoaca dependenta, la fel ca alcoolul si tutunul. Americanii consuma pana la 17 lingurite de zahar pe zi (!)”, explica medical.

Bolile coronariene au crescut vertiginos odata cu aceasta explozie a consumului de zahar. Un studiu major realizat de-a lungul a 15 ani in America, a aratat ca cei care au o dieta in care consuma 25% zahar, au de doua ori mai multe sanse de a muri de inima! 

Desigur ca cei care consuma mai putin de 10% zahar au sanse mult mai mici sa moara din aceste motive, indiferent de varsta, sex, greutate, etc. Deci practic zaharul pare a fi un catalizator, atunci cand vorbim despre bolile de inima.

Atacul de cord – nici fructoza nu trebuie consumata in exces

In special adaugata, cum este cea regasita in siropul de porumb. Acestea sunt periculoase pentru sanatate, iar prea mult zahar poate duce la rezistenta la leptina. Ce inseamna, cu alte cuvinte? Ca acest important hormon care sustine starea de sanatate devine rezistent si nu isi mai face treaba. Asa ca creste riscul ca aceste persoane sa devina obeze.

Atunci cand suntem satui, corpul nostru trimite hormonul leptina catre creier, pentru a transmite acestuia ca este momentul sa ne oprim din mancat. Dar acesta nu functioneaza prea bine in cazul oamenilor care au kilograme in plus. Celulele din corpul acestora devin imune la leptina, iar acestia mananca in exces, chiar daca nu mai au nevoie de mancare...mai multe despre hormonii care te ingrasa aici >>>

Consumul de fructoza in exces poate duce si la probleme si afectiuni ale ficatului, asa ca atentie!

Atacul de cord – ce masuri sa iei pentru a preveni?

In primul rand, consuma mai putin zahar. Trebuie sa fie sub 5%, in dieta ta curenta. Evita dulciurile procesate, mananca-le pe cele cu stevia, de exemplu. Sau consuma fructe delicioase precum mango sau ananas. Vei vedea ca te vei simti mai bine, cat de curand. Renunta la sucurile dulci, de asemenea. Acelea sunt ca o otrava pentru sanatate.

Variaza grasimile. Este bine sa consumam grasimi calitative, ca cele monosaturate sau Omega 3. Nu uita de uleiul de peste, de masline, nuci si seminte. Iar avocado ar trebui sa fie prezent in orice dieta sanatoasa. Grasimile trans, adica cele obisnuite, ar trebui sa reprezinte sub 1% din alimentatia noastra.

Fii activa. Cei care fac miscare, au sansa de a fi feriti de bolile de inima, mai mult ca restul. Asa ca nu uita sa faci cel putin 30 de minute de miscare pe zi.

Lasa stresul la o parte. Pentru ca sanatatea inimii este strans legata de starea de spirit. Ai vazut cum cei agitati sau nervosi tind sa aiba probleme cu inima. De asemenea redu sau exclude total fumatul, alcoolul, mancatul in exces si inactivitatea fizica.

4.6/5 (42)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *