Alcoolul, drogul care te „ajuta” sa scapi de griji

De multe ori cand te gandesti, nu crezi ca alcoolul este atat de nociv si consideri ca drogurile cu adevarat periculoase sunt cu totul altele. Asadar, astazi vrem sa te facem sa intelegi ca alcoolul nu este atat de minunat pe cat s-ar crede.

Se vorbeste despre celebrul vin rosu, care este considerat extrem de sanatos. Multi considera ca marijuana este un drog periculos, nicidecum alcoolul. Cel putin asta arata sondajele de opinie. Atunci cand sunt intrebati oamenii nici nu iau in calcul ca bauturile alcoolice sunt de fapt, tot un drog!

Este adevarat ca poate fi tinut sub control, dar cu totii stim ce efecte poate avea asupra celor mai putin disciplinati. Asa ca data viitoare cand te trezesti band 3-4 pahare de vin rosu, puneti niste semne de intrebare…

Alcoolul – prieten sau dusman

Desigur ca toti cunoastem oameni care au baut toata viata si nu au avut probleme. Nu exista roman care sa nu stie un batran care a consumat bauturi alcoolice in fiecare zi. Iar de obicei acesta a trait pana la 80 de ani. Toate bune si frumoase. Dar sunt anumite lucruri la care trebuie sa fim atenti aici. In primul rand, de obicei persoana care a baut pana la batranete facea miscare regulat. Iar cei de la tara beau bauturi facute chiar de ei, adica mult mai sanatoase. Plus ca nu toti avem acelasi sistem imunitar sau metabolism!

Ce se aplica la altul nu inseamna ca se va aplica si la tine. Alcoolul poate fi benefic doar daca e consumat in cantitati reduse si este calitativ. Adica ar fi bine sa stii ca vinul tau provine dintr-o sursa sigura, ecologica. Poate stii si tu deja ca ce este pe piata nu este tocmai natural, de cele mai multe ori. Chiar si companiile mari recurg la tot felul de tertipuri pentru a avea produse savuroase si gustoase, chiar daca fac rabat de la calitate.

Alcoolul provoaca peste 80.000 de morti anual, doar in SUA

 

Da, aceasta informatie este mai putin cunoscuta publicului larg, desi este cat se poate de adevarata. Surprinzator, multi care ajung sa fie dependenti de droguri mult mai periculoase, cum ar fi heroina, incep cu alcoolul.

De asemenea fumatul este alt viciu care poate avea circumstante total nefaste si care poate duce la abuzul de droguri. Surprinzator, nu toti incep cu marijuana, asa cum se credea, conform cercetatorilor americani.

Un studiu realizat asupra unor licee si scoli generale din America a scos la iveala inca un adevar crud. De exemplu, cei care au consumat alcool cel putin o data au fost mai predispusi la fumat! Iar statisticile arata ca peste 70% dintre adolescenti consuma alcool regulat.

Alcoolul si educarea tinerilor

Ca urmare a acestor studii autoritatile americane au inceput sa fie mult mai atente la ce se petrece in scoli si licee. Au creat mai multe programe educative care le explica tinerilor la ce se expun si cat de periculos poate fi alcoolul.

Trebuie sa tinem cont ca in adolescenta creierul si trupul sunt inca in dezvoltare, asa ca este de la sine inteles ca cei care fac abuz de aceste substante pot afecta intregul proces. Asa ca este extrem de important ca tinerii sa inteleaga ca alcoolul le poate afecta capacitatea de invatare. Atat in adolescenta cat si in viata de adult.

Este important sa fim ponderati si sa nu ne refugiem in alcool sau alte vicii. Ne vor afecta sanatatea, iar pe termen lung poate avea o gramada de efecte nefaste asupra organismului.

 

4/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *