Alimente care incetinesc metabolismul

Sigur ai mai auzit vorbindu-se de faptul ca exista anumite alimente care incetinesc metabolismul, asa ca este momentul sa le descoperi. Desigur ca acestea joaca un rol fundamental in procesul de slabire, tocmai de aceea astazi am vrea sa ti le prezentam mai pe larg.

Desigur ca va fi vorba despre anumite mancaruri care probabil te incanta, dar totusi ar fi bine sa stii adevarul despre acestea.

Poate te-ai intrebat de ce nu slabesti, desi aparent tii o dieta sanatoasa, faci exercitii si pare ca totul ar trebui sa decurga in favoarea ta. Ei bine, este vorba tocmai despre aceste alimente care incetinesc metabolismul si ne pun in pericol dieta de slabire si chiar sanatatea.

Alimente care incetinesc metabolismul – ce ar trebui sa stii

Asadar, in cele ce urmeaza iti vom descrie cateva dintre acele alimente care iti incetinesc metabolismul si care ar putea deveni un adevarat dusman pentru tine. Tocmai de aceea organismul tau va fi obligat sa lupte mai mult pentru a-si reveni si a te mentine pe linia de plutire.

Aceste mancaruri pot duce la:

– probleme digestive si boli
– scaderea in greutate
– oboseala
– dereglari hormonale
– disfunctii ale tiroidei

Vei vedea ca lista cuprinde alimente pe care le-ai fi crezut sanatoase, dar lucrurile nu stau deloc asa.

Alimente care incetinesc metabolismul:

1. Sucuri de fructe. Pline de zahar, asa ca risti sa iei in greutate si sa nu stii de ce! Ne referim aici si la cele din comert, care abunda in chimicale. Un pahar de suc poate sa aiba pana la 30 de grame de zahar, chiar mai mult decat cele carbogazoase. Evita-le si pe cele cu sirop de porumb, zahar brun, dextroza, fructoza, concentrat de suc.

2. Limonada. Ce soc, sa fie printre aceste alimente, nu-i asa? Ei bine, acestea contin concentrat de lamaie de multe ori cu tot felul de „imbunatatiri”. Incearca sa iti faci tu limonada la tine acasa, cu sirop de stevie. Sau poti inlocui cu ceaiuri din plante si miere.

3. Cereale integrale. Da, se pot numara printre acele alimente care incetinesc metabolismul. Glutenul, amidonul si acidul fitic din painea alba nu fac decat sa cauzeze inflamatii. Iar acestea sunt sursa tuturor bolilor. Este mai greu sa absorbi vitamine si minerale din cereale integrale. Ai grija la paine, paste, cereale, covrigei, deserturi, granola.

4. Indulcitori artificiali. Vorbim aici de aspartam, de exemplu. Doar acesta poate provoca in jur de 92 de efecte adverse si iti va face pofta de…carbohidrati! Atentie si la cele enumerate mai sus!

Alimente care incetinesc metabolismul – atentie si la untul de arahide

5. Untul de arahide. Efectele negative ale acestuia sunt evidente, in sensul ca pot inhiba probioticele, distrugand sistemul digestiv. Este de asemenea bogat in Omega 6, care cauzeaza inflamatii in corp. Incearca sa inlocuiesti cu untul de migdale sau altceva similar.

6. Granola. Da, este super gustoasa dar se numara si aceasta printre acele alimente care incetinesc metabolismul. Au gluten, acid fitic si miere procesata, ceea ce nu poate insemna decat un singur lucru: moarte metabolica! In special cea din comert, „imbunatatita” cu tot felul de chimicale.

Asadar, incearca sa eviti aceste alimente pentru ca nu vor face decat sa-ti afecteze metabolismul si sa-ti creeze probleme de sanatate!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *