Cum sa accelerezi metabolismul in mod natural

Sigur te-ai intrebat si tu cum sa accelerezi metabolismul folosind metode naturale, mai ales ca stii cat de important este ca acesta sa functioneze bine. Atat pentru procesul de slabire, cat si pentru sanatatea ta.

Asadar, ce ramane de facut? In afara de alimentele si ingredientele care accelereaza metabolismul, ce mai poti face? Ei bine, exista o schema bine pusa la punct, pe care ar fi bine sa o respecti. Vei ramane uimita de rezultatele benefice care vor veni.

Cum sa accelerezi metabolismul? Iata ce ai de facut:

1. Bea mai multa apa. Si ceai verde, poti inlocui cafeaua, chiar. Incepe de la prima ora cu o cana mare de apa, pe stomacul gol. Continua sa bei apa inainte de mese. Iar dupa ce ai terminat de mancat, mai asteapta inca 30 de minute (sau macar 15, la inceput) pana sa bei apa. Vei vedea rezultatele, in timp. Vei pierde in greutate, iar ficatul tau va fi mai puternic.

2. Fara OMG. Stii despre organismele modificate genetic, E-uri, antibiotice si alte chimicale. Din pacate, in ziua de astazi acestea sunt prezente in mancarea noastra. Este din ce in ce mai greu sa gasesti ceva autentic. Asa ca, fa tot posibilul pentru a gasi surse de hrana ecologica. Chiar daca este mai scumpa.

Metabolismul tau va functiona mai bine. Iar sanatatea ta va fi mult imbunatatita. Priveste-o ca pe o investitie pe termen lung. Vei fi mai ferita de bolile secolului, cum ar fi cancerul sau diabetul. Da, acestea sunt strans legate de o nutritie deficitara. Si de stres…

3. Trezeste-te devreme. Cum sa accelerezi metabolismul? Fa un efort si trezeste-te mai devreme, nu mai trandavii in pat. Stramosii nostri credeau ca este foarte important sa urmam ciclurile naturii. Adica sa te trezesti odata cu soarele si sa te culci cand acesta apune. Asadar, poate nu trebuie sa te trezesti chiar la 5, dar s-ar putea sa iti prinda bine sa te inviorezi mai repede. Daca nu ai timp de o alergare, iesi pe balcon si imprieteneste-te cu soarele. Bea o suc de portocale, fa cateva exercitii si incepeti ziua sanatos.

4. Fa mai mult sport. Este foarte important pentru sanatatea ta. Asta nu inseamna ca trebuie sa stai ore intregi la sala. Nicidecum. Dar alege sa te plimbi pe jos, macar 2-3 statii de autobuz. Mergi la alergare sau practica exercitii fizice, pentru 30 de minute, zilnic.

5. Adopta un regim de viata sanatos. Daca te gandesti cum sa accelerezi metabolismul in mod natural, aceasta este cheia. Asadar, mananca o data la 3-4 ore, renunta la fast-food si mancarurile procesate. De asemenea, uita de gustarile nesanatoase si inlocuieste-le cu fructe si nuci. Nu exagera, adica nu manca prea mult, dar nici prea putin, fii echilibrata. Vei vedea diferenta in timp, daca vei incepe sa ai grija de tine.

Cum sa accelerezi metabolismul?

Elibereaza-te de stres. Un factor definitoriu, am putea spune. Nici nu iti imaginezi cat de nociv este, pe fondul acestuia apar foarte multe boli teribile. Ca cele mentionate mai sus, asa ca nu exagera.

Tine minte ca orice ar fi, viata este scurta, asa ca merita traita frumos si cu bucurie. Relaxeaza-te, ai grija de tine si nu uita sa lasi la o parte gandurile negative. Sanatatea, metabolismul si o stare buna de spirit sunt in stransa legatura.

Poate ca nu stiai, dar este demonstrat ca toate gandurile ne afecteaza sanatatea. De aceea cei care se confrunta cu situatii stresante tind sa se imbolnaveasca mai repede. Ai grija de tine si bucura-te din plin de viata!

 

 

 

4.58/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *