30 de minute de sport pe zi sunt suficiente? Ce zic cercetatorii

Este un lucru binecunoscut ca, pentru a fi in forma ar trebui sa faci 30 de minute de sport pe zi, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta durata este foarte eficienta.

Nu putini sunt cei care considera ca 30 de minute este foarte putin, dar sa fie asa? Atat timp cat lucrezi bine, de ce nu ar fi relevante? Pentru a scapa de dubii, cercetorii au pus la cale un studiu inovator. Asa ca au testat mai multi subiecti, cu probleme de greutate, pentru a verifica teoria. Este sau nu veridica? Vei afla indata la ce concluzie au ajuns specialistii.

30 de minute de sport pe zi sunt eficiente?

Studiul cu pricina a fost pus la cale de Universitatea din Copenhaga si prezentat de Huffington Post. Asadar, au fost selectati 60 de barbati supraponderali, care s-au angajat sa realizeze exercitii fizice, timp de 3 luni. Unii au mers cu bicicleta, altii au alergat sau au vaslit. O parte a barbatilor a exersat pentru 30 de minute pe zi, pe cand altii au facut sport timp de o ora intreaga.

Dupa trecerea celor 3 luni de test, s-au confruntat rezultatele. Au fost eficiente 30 de minute de sport pe zi? Ei bine, studiul a aratat ca cei care au exersat jumatate de ora, au pierdut, in medie, circa 4 kilograme. In schimb, cei care s-au antrenat o ora intreaga au slabit 3 kilograme, in medie.

Explicatia? Cercetatorii sunt de parere ca cei care s-au antrenat mai mult au avut si un apetit mai mare, asa ca au mancat mai mult. Se mai poate si ca, suprasolicitarea sa fi condus la epuizare, asa ca nivelul de energie a celor care au practicat o ora a fost mai diminuat. Nu la fel s-a petrecut si in cazul celor care au facut 30 de minute de sport pe zi.

Asadar, poti slabi fara sa te antrenezi in exces. Desigur, este indicat si sa tii o dieta corespunzatoare, care sa te ajute sa pierzi in greutate.

Iata ce poti face pentru a face 30 de minute de sport pe zi

Cei de la Huffington Post au realizat un top, in acest sens. Daca vei merge pe bicicleta vreo 10 kilometri vei arde in jur de 300 de calorii. 4 kilometri de alergat iti asigura pierderea a 340 de calorii, iar o plimbare in ritm vioi, de vreo 3 kilometri, un numar de 200 de calorii arse.

Mersul pe role este, de asemenea, solicitant. 9-10 kilometri de mers pe role te vor face sa pierzi 400 de calorii.

Dupa cum vezi, 30 de minute de sport pe zi te pot ajuta sa slabesti, sau sa te mentii. Nu uita ca miscarea fizica este foarte importanta pentru sanatate. Iar o dieta plina de fructe si legume iti va asigura un sistem imunitar de fier.

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *