Alimentele procesate pot fi sanatoase!

Ca alimentele procesate nu sunt sanatoase stim deja, dar cateva dintre aceste mancaruri pot fi consumate, daca le cumperi din surse de incredere, in special.

Mancarea fast-food, semi-preparata, cumparata din supermarket nu este sanatoasa, dar exista si cateva alimente, pe care le poti consuma. De preferat nu zilnic, dar din cand in cand.

Din pacate, alimentele procesate sunt pline de aditivi care ne pot face mult rau, asa ca este bine sa ne ferim, in acest sens. Dar ce faci daca ti-e foame si nu ai la indemana nimic preparat? Atunci este momentul sa cauti acele mancaruri procesate, dar destul de sanatoase.

Iata alimentele procesate care pot fi consumate:

A. Humus. Ti-e foame de nu mai poti, dar ai vrea o gustare sanatoasa, fara carne? Atunci alege celebrul preparat libanez. Poate fi pus in salate sau pe o felie de paine integrala. Are multe calorii, dar daca nu vei manca foarte mult, nu este o problema. Mai ales ca este foarte satios. Alege o sursa decenta de humus, adica incearca sa gasesti acele firme care nu pun o tona de aditivi si sare, in produsele lor.

B. Legume si fructe congelate. Mult mai sanatoase si eficiente, decat ai crede. Este adevarat ca prin procesul de inghetare isi pierd o parte din nutrienti, dar tot mai au vitamine. Daca vei alege o firma serioasa, poti fi sigura ca acestia nu au folosit chimicale in produsele lor. Mai ales ca nu prea ar fi nevoie, avand in vedere ca sunt inghetate. Iti poti prepara cu usurinta smoothie-uri sau legume cu orez, de exemplu. Gustoase si usor de pregatit, poti avea incredere in aceste produse

C. Unt de arahide. Se recomanda in special dimineata, pentru a avea energie pe parcusul zilei. Desigur, nu exagera, acesta fiind foarte bogate in calorii. Dar si in nutrienti si minerale. Face parte din alimentele procesate bune, in special daca il vei cumpara din plafar. Il poti prepara chiar la tine acasa daca ai rabdare. Contine grasimi sanatoase.

D. Conservele cu carne. Din nou, depinde foarte mult ce firme alegi. Incearca sa gasesti companii serioase, care nu folosesc foarte multi aditivi. Este bine sa consumi in special peste din conserve, se pare ca somonul conservat are multi nutrienti. Adica „”se pastreaza” foarte bine, in aceste conditii. Contina omega 3, asa ca organismul tau va avea de castigat. Incearca sa gasesti variante de conserve care nu contin prea mult sodiu, acesta poate deveni nociv.

E. Iaurt grecesc. Face parte dintre alimentele procesate, dar recomandate. Acest iaurt deosebit este sarac in sodiu, dar bogat in proteine. Contine acelee bacterii benefice precum „Lactobacillus” care ajuta mult procesul digestiv si sistemul imunitar. Fereste-te de varianta care contine mult zahar si arome adaugate.

Alimentele procesate: alege-le pe cele mai bune

Desigur ca acest articol nu doreste incurajarea acestor mancaruri, doar aminteste ca alimentele procesate pot fi eficiente si sanatoase, uneori. Asa ca data viitoare cand esti la cumparaturi verifica sa vezi care sunt firmele de incredere. De asemenea, nu uita de plafare, acestea contin produse calitative, de factura ecologica, foarte bune pentru sanatatea noastra.

Chiar daca sunt mai scumpe, tine cont ca este important sa ai grija de tine, pentru a nu suferi din pricina afectiunilor cauzate de stilul de viata modern.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *