Lipsa de vitamine si durerile de cap

In caz ca nu stiai, lipsa de vitamine poate cauza dureri de cap si migrene, existand o stransa legatura intre cele doua afectiuni. Exista multe femei care se confrunta cu aceste dureri si nu stiu ce la cauzeaza sau cum ar putea scapa de ele.

Multe au tendinta de a lua medicamente de fiecare data cand se instaleaza durererea. Sa fie asta o solutie? Doar pe termen scurt.

Lipsa de vitamine te poate face sa ai astfel de probleme, asa ca nu ar fi rau sa iti faci o serie de analize. Daca ti se intampla des sa ai migrene.

Aceste informatii au fost extrase din studiile prezentate la Congresul Stiintific al American Headache Society din San Diego, Statele Unite ale Americii. Concluzia? Majoritatea celor care sufera de dureri de cap in mod frecvent au deficiente de: vitamina D, vitamina B2 si coenzima Q10.

Lipsa de vitamine si studiile realizate de cercetatori

Un studiu realizat pe 7.961 de pacienti care sufereau de migrene a aratat mai multe aspecte. De exemplu, femeile au in general o lipsa mai mare de coenzima Q10, pe cand barbatii se confrunta adesea cu deficienta de vitamina D.

Alta sursa a durerilor de cap pare a fi stresul oxidativ, adica suprasolicitarea mitocondriilor, responsabile de energia celulara. Pentru a scapa de acest tip de stres si a relaxa activitatea celulelor sunt necesari antioxidantii, observa cercetatorii.

Lipsa de vitamine si alimentatia sanatoasa

Poate ca ai auzit ca cel mai bine poti asimila mineralele si vitaminele din hrana, tocmai de aceea alimentatia este atat de importanta. Lipsa de vitamine poate duce la o serie lunga de afectiuni. Asa ca este important sa avem o alimentatie care sa abunde in fructe si legume.

Specialistii ne recomanda sa facem miscare cat mai des si sa ne expunem la soare, in intervalul orar potrivit. Asa putem asimila vitamina D in mod natural.

Vrei sa ai parte de vitamina B2? Atunci consuma germeni de grau, ciuperci si branzeturi fermentate. Coenzima Q10 se poate asimila din alune de padure, fructe de mare, sardine, ton, somon, etc.

Acestea sunt doar cateva alimente care te pot ajuta. Afla ce mancaruri care iti plac contin aceste vitamine si consuma-le cat mai des. Nu uita sa adaugi o salata generoasa de legume la masa de pranz, poate face minuni pentru sanatatea ta.

 

 

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *