Samponul uscat este nociv. De ce NU ar trebui sa il folosesti

Fara doar si poate ca samponul uscat te poate ajuta in nenumarate cazuri, dar are si multe efecte mai putin benefice asupra podoabei capilare, asa ca nu este recomandat sa il folosesti prea des. Dupa cum stii, produsele cosmetice moderne sunt din ce in ce mai diversificate. In acest fel, vor fi satisfacute pana si cele mai exigente cerinte ale clientelor.

Dar sunt aceste produse sanatoase pentru ten, par, piele, etc? De cele mai multe ori, nu. Adica vei arata bine, dar s-ar putea ca in timp, frumusetea ta naturala sa fie afectata.

Vei ramane uimita, dar aceasta idee de a curata parul fara a-l spala efectic este veche. Adica, samponul uscat exista si in Europa medievala, intr-un fel. Ce foloseau femeile la acea vreme? Faina de orez avea acest efect, asa ca femeile il foloseau deseori.

Ideea de baza a samponului uscat nu s-a schimbat prea mult, de atunci. Este vorba despre o substanta menita sa atraga sebumul de la nivelul scalpului. Chiar si in samponul uscat manufacturat de marile companii exista si ingrediente naturale cum ar fi faina sau amidonul.

Din pacate, marii producatori adauga tot felul de chimicale, asa ca formula din antichitate a fost „imbunatatita”. Doar ca poate face mai mult rau decat crezi. Vei vedea imediat de ce. Ca orice produs cosmetic chimic, nu este bine sa fie folosit in exces.

Samponul uscat poate dauna parului. Ce trebuie sa stii

1. Poate duce la caderea parului. Credeai ca folosirea produselor pe baza de chimicale nu te va afecta? Gresit, in timp vei vedea efectele nocive. Iar acest lucru se poate petrece in toate cazurile. Adica, pielea va imbatrani mai repede din cauza cremelor cu parabeni, de exemplu.

2. Poate crea iritatii ale pielii. Stii ca pe produsele cosmetice este trecut faptul ca ar trebui sa faci un mic test, inainte de a le aplica? Samponul uscat urmeaza aceeasi regula, asa ca testeaza-l inainte de a-l lasa o zi intreaga pe par. Acesta va intra in pori si probabil va lasa iritatii la nivelul scalpului.

3. Poate reaparea matreata. Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a-l folosi, in special daca te-ai mai confruntat cu aceasta problema. Samponul uscat te poate „ajuta” sa dobandesti din nou matreata, asa ca ai grija. Gandeste-te bine inainte de a-l folosi.

4. Ar putea sa intarzie cresterea parului. Din pacate, acest proces ar putea fi chiar ireversibil, avand in vedere ca poate bloca foliculii, asa ca parul tau va crest mult mai greu.

5. Parul tau ar putea arata gras. Sau imbacsit. Iti imaginezi ca nu trebuie sa folosesti decat foarte rar aceasta varianta. Alfel te-ai putea confrunta cu un aspect neplacut al parului. Exact lucrul pe care incercai din rasputeri sa-l eviti.

Samponul uscat nu trebuie folosit prea des!

 

Ar trebui sa retii acest lucru dupa citirea articolului. Foloseste-l doar in cazuri extreme, altfel iti va afecta parul in timp si cu siguranta nu iti doresti acest lucru.

Tine minte sa folosesti mai des si masti naturale pentru par. Sau uleiuri, precum cel de masline sau de cocos. Fac minuni asupra parului, in special daca le vei aplica cu macar o ora inainte de a face baie. Daca ai posibilitatea, lasa-l sa actioneze si peste noapte.

Vei vedea ca in 2 luni parul tau va arata mult mai bine, asa ca te vei bucura ca ai recurs la aceste tratamente naturale.

 

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *