Cum sa te simti bine la locul de munca

Sa te simti bine la locul de munca poate fi uneori o provocare, asa ca ne-am propus sa iti prezentam cateva trucuri pentru a reusi sa te destinzi atunci cand lucrezi.

Din pacate, tot mai multe persoane se plang de stresul de la seriviciu si parca totul se invarte in jurul acestui aspect. Carierele au devenit foarte importante pentru multe dintre femei. Iar acestea sunt dispuse sa faca eforturi substantiale pentru a ocupa o functie buna.

Dar chiar si atunci cand ai un job care-ti place si totul pare sa mearga bine, cum faci pentru reusi sa te simti cu adevarat bine la locul de munca? Chiar daca suntem la serviciu nu ar trebui sa fim stresate sau sa avem o atitudine ostila. Avand in vedere ca petrecem cel putin 8 ore acolo, ar trebui sa ne facem existenta cat mai placuta.

Ce este de facut? Cum ar trebui sa interactionezi cu colegii? Ce este si ce NU este permis? Despre toate aceste vom vorbi imediat.

Cum sa te simti bine la locul de munca – sfaturi utile si simple

1. Mentine biroul curat si organizat. O sa razi, dar acest simplu aspect iti va face ziua mai buna. Ca sa nu mai spunem ca praful si bacteriile existente te pot afecta. Exista multe boli care pot aparea atunci cand stai intr-un mediu unde curatenia nu este tocmai la ea acasa. Asa ca, chiar daca te afli la locul de munca, trateaza cu respect biroul si obiectele tale. Te vei simti mult mai in largul tau asa.

Nu ar fi o idee rea sa aduci o planta sau cateva obiecte de decor, cum ar fi cele in stil Feng Shui.

2. Lumina. Este foarte important sa ai o lumina corespunzatoare acolo unde lucrezi. Asa ca nu te sfii sa aprinzi lumina sau chiar sa-ti aduci o veioza. Sub nicio forma nu-ti forta ochii, ai putea avea mari probleme pe viitor. Desigur, daca ai ocazia stai aproape de un geam, lumina naturala este foarte importanta si te va ajuta sa te concentrezi mai bine.

3. Fa miscare. Nu este niciun secret ca statul jos este foarte nociv, asa ca nu deveni si tu una dintre victimele sedentarismului. Ridica-te mai des, intinde-te putin, iesi 5 minute la aer. Daca ai un parc in apropiere, ar fi si mai bine sa iei masa de pranz acolo. Intotdeauna cand vei sta in aer liber vei asimila si vitamina D, in special daca soarele este pe cer. Lasa la o parte prejudecatiile si simte-te cat mai bine la locul de munca.

Locul de munca – cum sa pastrezi un echilibru in viata ta

4. Pastreaza un echilibru. Nu uita ca nimic in exces nu este bun, iar munca nu face exceptie de la aceasta regula. Atunci cand stai la birou cate 10-12 ore pe zi, poti fi sigura ca nu te vei mai simti bine. Nu uita care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata si experimenteaza-le mai des. Daca vei munci in exces vei fi mai stresata, mai putin productiva si vei risca sa te imbolnavesti. Nu uita sa iesi in parc, sa alergi sau sa te plimbi, etc.

5. Imprieteneste-te cu colegii. Nu inseamna ca trebuie sa fii foarte apropiata de acestia, dar un spirit de amicitie si sustinere reciproca sigur va ajuta. Iesi in pauza, vorbeste cu ei, incurajeaza spiritul de echipa. Studiile arata ca cei care se simt bine la locul de munca lucreaza si au rezultate mult mai bune decat restul.

6. Fii binedispusa. Iar acest lucru ar trebui sa se petreaca inca de la prima ora. O stare de spirit negativa va duce mereu la probleme, asa ca cel mai bine este sa fii impacata cu tine insati. Bea o cafea sau un ceai, ia un mic dejun sanatos, mananca gustari nutritive si la locul de munca. Invata sa te bucuri de lucrurile mici ale vietii si totul se va regla in viata ta.

7. Incearca sa devii mai buna. Chiar daca nu este jobul visurilor tale, nu inseamna ca nu iti poti face treaba bine. Da tot ce ai mai bun, nu te gandi doar la aspectele negative. Oamenii care-si fac treaba bine se respecta, inainte de toate, pe ei insisi.

In atentia angajatilor: ce sa NU spui niciodata la locul de munca

Am facut o lista cu lucrurile pe care NU ar trebui sa le spunem la locul de munca:

1. „Este imposibil sa rezolv aceasta chestiune”. Nu incepe niciodata cu aceasta fraza, indiferent cat de complicat poate fi task-ul pe care tocmai l-ai primit. Spune mai bine ca sarcina respectiva este destul de dificila si poate necesita mai mult timp decat de obicei….citeste continuarea pe Portal-resurseumane >>>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *