Detoxifierea corpului, pasi esential de urmat

In ziua de astazi, detoxifierea este unul dintre lucrurile cele mai indicate atunci cand vorbim de sanatatea corpului nostru.

Desigur, este indicat ca acest procedeu sa se realizeze tinand cont de anumiti pasi, deoarece aceasta poate avea si efecte negative, atat timp cat nu se actioneaza corect. Din pacate, in zilele noastre majoritatea alimentelor pe care le consumam vor genera toxine, asa ca este indicat sa le alegem cat mai des pe cele care ne vor detoxifia.

Daca te gandesti sa tii o cura de detoxifiere, care sa te ajute si in cadrului procesului de slabire, inseamna ca trebuie sa citesti in continuare si vei afla „secretele”.

Detoxifierea ar trebui sa includa alimentele urmatoare:

– legumele. Desigur ca toate au un aport important intr-o astfel de dieta, dar unele ies cu adevarat in evidenta. Este vorba despre: sfecla, morcovi, conopida, broccoli, spanac, leurda, ardei gras. Doar cartofii ar trebui sa ii eviti pentru cateva zile.

– fructele. Minunate in orice proces care implica detoxifierea, se remarca: fructele de padure, portocalele, kiwi, pepene galben, mango, cele de culoare inchisa ( cum ar fi strugurii negri). Desigur, este bine sa nu consumi foarte multe banane, au un continut ridicat de proteine si ar fi bine sa le eviti si pe cele uscate.

SFAT! Include germenii in dieta ta de detoxifiere, sunt indicati in special cei de ridichi sau fasole. Nu omite sa incluzi nautul, lintea sau semintele de floarea-soarelui in dieta ta.

Ce alte alimente mai poti include in cadrul dietei tale de purificare:

– uleiuri (presate la rece, de floarea soarelui, masline)
– cereale (orez brun, faina integrala, quinoa, fulgi de ovaz)
– carne (ecologica, daca este posibil, de pui sau curcan)
nuci (neprajite si nesarate, desigur, pot aduce un aport calitativ dietei tale; alege migdale, caju, nuci pecan, seminte de susan, de in, etc)

IMPORTANT! Macar pentru o saptamana ( sau de-a lungul perioadei pe care ti-ai ales-o pentru a incerca detoxifierea) nu consuma alcool, cafea, ceaiuri negre, dulciuri. Adica stai departe de ce stii ca nu este indicat si alege in schimb ceva sanatos.

Pentru ce poti opta, in timpul detoxifierii?

– ceaiuri. Cum ar fi cele de plante sau chiar cel de roiboos, foarte indicat in timpul acestor procese, gratie proprietatilor sale remarcabile
– sucuri de fructe sau legume. Incearca-l pe cel de sfecla, morcovi si adauga si un mar, pentru a avea un gust mai bun. Sanatatea ta va avea de castigat. Incearca orice alte combinate de sucuri iti doresti
– apa. Nu uita ca este alimentul principal in cadrul unei diete de acest gen, bea din belsug, cel putin 2 litri de apa pe zi

Evita prajelile si alimentele fast-food sau cumparate din supermarket, detoxifierea este un proces complex care iti va aduce doar beneficii.

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *