Ce se intampla daca bei putina apa

Este foarte important sa ai in vedere ce se intampla daca bei putina apa, pentru ca simptomele cu care o sa te confrunti nu o sa fie tocmai placute. Asa ca este mai bine de stiut care ar putea fi cauza acestora.

Trebuie sa recunosti ca nu exista bautura mai revigoranta decat un pahar de apa rece, atunci cand ti-e sete. Este clar ca in acele momente nicio cafea sau un pahar cu suc nu iti va putea poloti setea. Apa este un lichid miraculos, asa ca nu trebuie sa il neglijam. Apropo, stiai ca daca nu bei suficienta apa iti distrugi corpul?

Ce se intampla daca bei putina apa? Ei bine, imagineaza-ti ca poti grabi procesul imbatranirii si poti sa te ingrasi. Nu suna prea bine, nu-i asa? Atunci nu ocoli acest lichid atat de important.

Ce se intampla daca bei putina apa – efecte asupra sanatatii

1. Vei avea gura uscata. Atunci cand ti se usuca gura, este un semn clar de deshidratare, asa ca nu lasa sa se intample acest lucru. Atunci cand bei apa este stimulata productia de saliva, asa ca nu vei suferi din pricina acestei situatii. Sucurile nu te vor ajuta, asa ca evita-le, iti vor face mai multa sete.

2. Pielea va fi uscata. Dupa cum stii, aceasta reprezinta cel mai mare organ din corp. Atunci cand se usuca pielea, poti sti ca este unul dintre primele semne ale deshidratarii. De asemenea, atunci cand nu transpiri nu este deloc in regula, in acel moment este semnalata o problema, deja.

3. Ai ochii uscati. Nu se petrece doar din cauza statului excesiv in fata calculatorului. Fara apa in corp, ochii au tendinta de a se usca, ceea ce dauneaza vederii. In special daca porti si lentile de contact.

4. Dureri ale articulatiilor. Cartilajele sunt facute din 80% apa, asa ca nu este de mirare sa fie afectate. Ce se intampla daca bei putina apa? Ei bine, articulatiile vor incepe sa sufere, asa ca ai putea avea probleme. In special atunci cand faci sport.

5. Scade masa musculara. Musculatura este facuta, in mare parte din apa, la randul ei. Asa ca, daca cantitatea de apa ingerata va fi mica, cu siguranta vor fi probleme. Asadar, este necesar sa bei apa inainte, in timpul si dupa antrenamente. Nu lasa corpul sa se deshidrateze, sub nicio forma.

6. Vei fi bolnav perioade mai lungi de timp. Atunci cand bei apa, corpul tau elimina cu mai mare usurinta toxinele. Corpul este un tot unitar care are nevoie de acest combustibil, pentru a functiona corespunzator.

7. Te simti obosit si letargic. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca sangele tau nu va mai fi bine oxigenat, in acest context. Vei fi lipsit de energie si nici nu vei sti de ce, poate vei considera ca ai o deficienta de vitamine…

Ce se intampla daca bei putina apa – concluzii

Atat timp cat nu vei fi hidratata corespunzator, poti fi sigura ca te vei confrunta cu diverse afectiuni. Asa ca nu astepta sa iti zica medicul sa bei cei 2 litri de apa necesari pe zi.

Treci tu la fapte si vei vedea in scurt timp diferenta. Pont: bea apa dimineata pe stomacul gol. Cu cat vei bea mai multa, cu atat vei elimina mai multe toxine. Rezultatul? Vei reusi sa pierzi cateva kilograme, in decursul unei luni.

 

 

 

 

4.72/5 (46)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Ce se intampla daca bei putina apa

  • 30 ianuarie 2018 la 20:29
    Permalink

    Difera de la persoana la persoana .La mine NIMIC NU este adevarat din cele expuse mai sus !Sunt zile cand nu beau nici un pic de apa ,Pentru hidratarea mea NUprea folosesc apa sau folosesc foarte rar . Consumul de apa normala/plata pentru mine nu este ceva normal .Mananc supe ,ciorbe,beau lapte ,ceai, bere , vin, diferite sucuri ,apa carbogazoasa , si ma simt SANATOS ! Pentru mine ar fi CATASTROFAL sa beau 2 litri de apa pe zi .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *