Slabeste natural prin stimularea digestiei

Secretul pe care trebuie sa il detii daca vrei sa slabesti usor sau sa iti mentii greutatea, consta intr-o digestie buna. Digestia precara te poate ingrasa prin: balonare, reflux de acid si prin alte probleme digestive. Asadar, cunoaste-ti organismul si consuma alimente care ajuta la stimularea digestiei. Slabeste natural consumand urmatoarele alimente.

Alimentele, ingrasarea si digestia precara

Maniera in care mancam si ceea ce mancam poate influenta greutatea noastra corporala, in mod direct. Unele alimente creaza depuneri de grasimi, altele maresc tesutul adipos, ne baloneaza sau constipa. Alte alegeri culinare ne pot determina sa pierdem in greutate, ne pot ajuta san e mentinem sanatoase si frumoase.

Alimentele pot provoca o serie de afectiuni care ne pot influenta organismul sa ia in greutate. Aceste afectiuni sunt:

1. Reflux de acid

Cunoscuta sub numele de reflux gastrofageal, aceasta afectiune provoaca o senzatie de arsura in zona esofagului. Pe langa aceasta senzatie de discomfort, reluxul de acid duce la balonare, sughit si dureri abdominale.

Printre remediile naturale recomandate sunt: cidru de mere, bicarbonat de sodiu stins cu lamaie sau otet sau suc de aloe vera.

2. Ulcerul duodenal

Productia prea mare de acid, poate provoca ulceratii duodenale. Acestea sunt d eobicei ameliorate atunci cand mananci, motiv pentru care persoanele care sufera de aceasta afectiune tind sa ia in greutate.

Cea mai buna solutie sunt medicamentele antacide, ceaiurile si alimentele care nu produ aciditate (ca spre exemplu bananele).

3. Constipatia

Constipatia duce la acumularea de materie fecala in intestine, fapt care duce la ingrasare. Pentru prevenirea si/sau tratarea constipatiei este bine sa manaci legume, fructe si produse din cereale integrale (spre exemplu, paine integrala).

Slabeste stimuland digestia

1. Adauga otet de mere

Otetul de mere este un remediu natural impotriva constipatiei, a refluxului de acid si a balonarii. Incearca sa folosesti o lingurita de otet de mere amestecat intr-un pahar cu apa pe care sa il bei cu 15 minute inainte de masa. In acest fel vei ajuta la stimularea digestiei. Stomacul va incepe sa produca acele enzime necesare digestiei chiar de dinainte de a manca, fapt care va duce la pierderea in greutate. E drept ca nu e o bautura gustoasa, dar merita.

2. Bea ceai

Consuma ceai pentru stimularea digestiei. Ca parte din dieta ta de slabit, alege:

  • Ceaiul de menta – ajuta la prevenirea crampelor stomacale
  • Ceaiul verde – ajuta la eliminarea toxinelor
  • Ceaiul de musetel – inlatura din aciditatea stomacala si previne balonarea
  • Ceaiul de ghimbir – inlatura senzatia de greata si stimuleaza digestia
3. Probioticele

Consuma iaurturi si orice produs lactat care nu este lapte dulce. Acestea contin culturi de bacterii benefice organismului nostru. Ele ajuta in mod direct la digestie si stimuleaza buna absorbtie de nutrienti in organism.

4. Piper negru si alte condimente

Atat piperul negru cat si alte condimente ajuta la digestie prin stimularea papilelor gustative. Digestia incepe din momentul in are ne gandim la mancare. Atunci cand simti gustul mancarii se produce o cantitate mai mare de saliva, iar digestia se produce mai intens.

Asadar, condimenteaza mancarea pentru a stimula digestia si pentru a evita balonarea si alte afectiuni ce duc la ingrasare.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *