Ceaiul de hibiscus. Efecte si beneficii

Poate ca inca nu l-ai incercat, dar dupa ce vei afla mai multe despre ceaiul de hibiscus cu siguranta iti vei dori sa o faci. Nu de alta, dar aceasta planta minunata are beneficii la care poate nu te-ai fi asteptat. Da, natura ne-a pus la dispozitie tot felul de leacuri si remedii naturiste. Asa ca merita incercate.

Stim ca inca pare greu de crezut, in special ca in ultimii ani a trebuit sa ne familiarizam cu tot felul de plante si fructe exotice. Ceaiul de hibiscus se numara printre ele. Dar nu fi reticenta la nou, cu siguranta te vei bucura sa afli ca exista si te poate ajuta.

Florile de hibiscus sunt asociate inca din antichitate cu fertilitatea si senzualitatea. In Hawaii femeile inca aleg sa poarte o floare de hibiscus dupa ureche, pentru a arata ca sunt disponibile pentru o relatie. Pe langa aceasta parte mistica, hibiscusul are si capacitatea de a ne ajuta sa avem o sanatate mai buna, dupa cum vei constata.

Ceaiul de hibiscus – de ce ar trebui sa-l incerci

1. Sustine sistemul imunitar. Daca te stii sensibila, in special cand vine vorba de raceli, ai face bine sa consumi acest ceai. Este bogat in vitamina C si poate preveni cu succes tot felul de afectiuni. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici sustinatori ai sanatatii, asa ca vei avea un organism mult mai puternic. Apropo de raceli si gripa, este bine de stiut ca ceaiul de hibiscus poate diminua febra si va preveni starea febrila.

2. Scade colesterolul. Ai probleme cu colesterolul sau inima pare sa nu functioneze in parametrii normali? Incearca si ceaiul de hibiscus, are capacitatea de a regla colesterolul si de a preveni afectiunile cardiace. Desigur, ar fi util sa reduci si din consumul de grasimi si sa faci sport.

3. Scapa de agitatia nervoasa. Esti mai mereu anxioasa sau stresata? Ce ar fi sa lasi la o parte aceste stari si sa te tratezi cu acest ceai? Previne agitatia, anxietatea si depresia, asa ca ar fi bine sa bei macar o cana pe zi. Te va ajuta la eliberarea de endorfine asa ca merita incercat, garantat! Vei avea acea senzatie de fericire si te va ajuta sa calmezi mintea, in momentele tensionate.

4. Incetineste aparitia celulelor canceroase. Desigur ca exista nenumarate plante si remedii de prevenire a maladiei, iar ceaiul de hibiscus se numara printre ele. Are actiune detoxifianta si antioxidanta, asa ca nu vei regreta ca il consumi. Studiile in domeniu arata ca planta poate preveni si chiar incetini procesul de multiplicare a celulelor canceroase. Elimina celulele uzate, care pot fi o amenintare pentru organism.

 

Ceaiul de hibiscus – spune adio problemelor hepatice

5. Are grija de ficatul tau. Este de prisos sa-ti mai spunem cat de important este acest organ, asa ca ai face bine sa il detoxifici cat mai des! In acest sens este bine sa consumi alimente si plante care te pot ajuta. Ceaiul de hibiscus se numara printre acestea si te va ajuta sa elimini substantele nocive, care pot fi un semnal de alarma pentru tine. Este indicat si pentru persoanele care sufera de tensiune arteriala marita, asa ca va preveni efectele acesteia.

6. Te va ajuta sa slabesti. Ceaiul de hibiscus este minunat pentru acelea dintre voi care vor sa piarda in greutate. Adica poti inlocui o gustare cu acest ceai. Vei vedea ca iti va taia pofta de mancare, iar tu vei fi tentata sa mananci mai putin. Desigur ca acest ceai nu inlocuieste o dieta, sub nicio forma. Este doar un ajutor de nadejde in zilele in care tii cura de slabire.

7. Inainte de culcare. Vrei un somn lung si odihnitor? Atunci bea o cana de ceai de hibiscus chiar inainte de culcare, te vei bucura ca ai facut asta. Are nenumarate efecte asupra odihnei tale, asa ca incearca-l. Lasa somniferele la o parte si ia un leac natural. Nu uita ca somnul este foarte important, asa ca nu ar trebui neglijat sub nicio forma.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *