Retete de Sfantul Valentin – sanatoase si gustoase!

Aceste retete de Sfantul Valentin te vor surprinde, mai mult ca sigur, in special ca sunt si foarte gustoase. Special pentru tine, am pregatit cateva variante minunate de a servi masa, fara a creste numarul de calorii!

Si nu vorbim doar despre deserturi, ci despre mai multe retete pe care le poti servi de Valentine’s Day pentru a-ti impresiona jumatatea. Asadar, iti recomandam alimente lejere, usor de savurat si digerat, pentru o seara romantica memorabila!

In niciun caz nu vom pregati retete complicate, ci mai degraba vom opta pentru variante lejere, astfel incat procesul de pregatire sa fie unul distractiv.

Retete de Sfantul Valentin – pasta, pasta, pasta!

Ce alta mancare este considerata mai romantica decat renumitele paste? Greu de spus…Iti propunem o reteta simpla, dar savuroasa pentru cina in doi. Paste cu zucchini, merg de minune alaturi de un vin rosu.

Ai nevoie de:

– 300 grame paste

– o ceapa

– 2 catei usturoi

– o rosie

– o cutie de sos de rosii

– un zucchini

– parmezan ras sau felii subtiri de parmezan

– un piept de pui (optional)

– sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Fierbi pastele al dente si le lasi la scurs. Intre timp, rumenesti intr-o tigaie, cu putin ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa aceea adaugi sosul de rosii, rosia taiata marunt si dovlecelul zuchinni taiat in cuburi. Poti sa mai pui putina apa si nu iti ramane altceva de facut decat sa lasi totul sa fiarba pana este fraged dovlecelul. O reteta savuroasa, extrem de usor de realizat.

Evident ca le vei servi cu parmezan deasupra, merg de minune impreuna! Daca ti se pare prea lejera aceasta cina, iti recomandam sa pui pe gratar pieptul de pasare feliat si condimentat. Nu iti va lua decat cateva minute sa-l gatesti, la final adauga putin ulei de masline si suc de lamaie. Va merge perfect cu pastele.

Retete de Sfantul Valentin – sparanghel si somon?

Daca vrei sa mananci ceva mai deosebit, poti opta oricand pentru sparanghel si somon la cuptor cu nuci pecan.

Ai nevoie de:

– o legatura de sparanghel

– 2 bucati de somon

– nuci pecan

– lamaie

– parmezan

– 2 oua

– sare

– piper

– ulei de masline

Mod de preparare

Pur si simplu vei taia partea inferioara (cea lemnoasa) a sparanghelului, il vei pune in tigaie, cu apa (cat sa-l acopere), putin ulei de masline. Lasi sa fiarba pana devine usor moale, dar nu exagerat! Atunci este gata, poti scurge apa si condimenta sparanghelul.

Somon la cuptor cu nuci pecan.Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incalzesti cuptorul pana in 200 de grade, iar apoi poti pune pestele, intr-o tava de condimente. Te vom invata cum sa faci si o delicioasa crusta din nuci pecan. Vei toca nucile in prealabil, le amesteci cu zeama de la o lamaie, adaugi sare si piper. Dupa ce ai dat pestele prin ou batut, tavaleste-l si prin acest sos de nuci. Vei aseza pestele in tava cu pielea in jos, si nu il vei lasa la cuptor mai mult de un sfert de ora. Pofta buna, vei fi incantata de aceasta reteta, garantat…mai multe retete cu somon >>>

Retete de Sfantul Valentin – desert romantic

Ce ar fi ca, in loc sa servesti deserturi care abunda in zahar si calorii, sa pregatesti ceva simplu, dar delicios? Fara doar si poate ca o banana bread merge de minune, in special daca adaugi ciocolata si fructe de padure in compozitie.

Ingrediente

– 3-4 banane coapte

– 1 cana cu zahar brun, la care se adauga un zahar vanilat

– 150 ml ulei de floarea soarelui

– o cana faina integrala

– 1 praf de copt

– migdale maruntite pentru decor

– fulgi de cocos, optional ( doar daca iti place aroma)

Mod de preparare

La fel ca si cazul retetei anterioare, se vor decoji bananele si se vor pisa foarte bine. Dupa aceea, se vor amesteca cu ingredientele de mai sus, iar la final se adauga faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt, bicarbonat si migdale maruntite…reteta completa aici >>>

Ciocolata topita si fructe?

Desigur ca, daca preferi o varianta si mai simpla, poti oricand sa servesti ciocolata topita cu capsune.

Pur si simplu vei topi ciocolata (cel mai usor in cuptorul cu microunde) si o vei savura alaturi de cateva capsune sau zmeura, fructe de padure, etc.

Unul dintre cele mai romantice deserturi, care merge de minune servit alaturi de un pahar de sampanie.

4.2/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *