Ce contine micul dejun ideal? S-a facut o noua descoperire

Daca vrei sa te mentii in forma, cu siguranta ai nevoie sa stii ce contine micul dejun ideal. Dupa cum stii, cercetatorii au in vedere sa descopere constant noi alimente cu super proprietati. Iar fructul de aronia este unul dintre ele. Sigur ai mai auzit de aronia, fiind cunoscut de ceva timp pentru capacitatile sale remarcabile de a vindeca chiar si cancerul.

Sucul de aronia a devenit celebru in acest sens si probabil ca ai auzit de acesta. In special ca exista in toate plafarele de la noi. Asa ca la prima masa a zilei nu ar fi rau sa bei un astfel de suc sau sa consumi aronia deshidratate.

Se adauga in terciurile de ovaz, impreuna cu putina miere sau indulcitor. Sunt foarte acre, asa ca sunt mai greu de consumat ca atare. Dar evident ca poti incerca.

Ce contine micul dejun ideal? Fructe de aronia, pentru un organism mai sanatos

Asa ca aceste mici fructe, asemanatoare cu afinele si similare ca proprietati, ar trebui adaugate si in smoothie-uri. Daca obisnuiesti sa iti faci de dimineata, nu uita sa adaugi si cateva boabe de aronia. Acest fruct originar din America de Nord are o concentratie uriasa de vitamina C si flavonoide, asa ca este considerat unul dintre cele mai sanatoase din lume.

Si nici nu este de mirare, antioxidantii continuti transforma acest aliment in unul de exceptie. Asa ca ar fi bine sa le adaugi cat mai des in ovazul sau cerealele integrale de dimineata. Iar vestile bune nu se opresc aici. Chiar daca sunt gatite la temperaturi ridicate, fructele de aronia isi pastreaza proprietatile unice.

Oamenii de stiinta au remarcat ca un consum de aronia la micul dejun este cel mai indicat. In acest fel vei incepe ziua cu dreptul si vei lua o portie zdravana de antioxidanti.

Cercetatorii de la facultatea de Medicina din Lublin, Polonia recomanda ca acestea sa fie gatite impreuna cu terciul, daca sunt crude, din cauza faptului ca sunt foarte acre. Dar, avand in vedere ca este foarte greu sa gasesti fructe de aronia proaspete, probabil ca vei fi nevoita sa le cumperi pe cele uscate. Dar, asa cum am precizat, si acelea isi pastreaza proprietatile intr-un mod remarcabil, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Ce contine micul dejun ideal? Fructe, ovaz, lapte vegetal si sucuri naturale

Asa ar trebui sa fie micul dejun. Nu uita sa consumi cat mai des alimentele enumerate mai sus, daca vrei sa ai o viata sanatoasa si longeviva. Ceea ce este si mai minunat atunci cand mananci corect consta tocmai in faptul ca procesul de imbatranire este vizibil incetinat. Majoritatea oamenilor care incep dimineata cu fructe si cereale au tendinta de a arata mult mai tineri decat sunt in realitate. Si evident ca sunt si mult mai sanatosi.

Iar fructele de aronia au o gramada de caracteristici demne de luat in seama. Aceste fructe te pot ajuta sa:

– slabesti si sa te mentii, datorita unui numar ridicat de antioxidanti. In acest fel, trupul tau se va detoxifia de la sine si va elimina toxinele cu succes. Trebuie doar sa ii oferi „combustibilul” ideal

– intareste sistemul imunitar, datorita unui continut urias de vitamina C. Globulele albe sunt fortificate, iar organismul sustine cu usurinta o stare de sanatate mai buna

– reduc stresul oxidativ si riscul de a dezvolta Alzheimer sau dementa senila. Indicat persoanelor varstnice, in special ca distrugerea legaturilor neuronale se poate petrece mai usor in cazul acestor persoane

Fructele de aronia ajuta si la preventia diabetului si a cancerului de colon

Asa ca ar trebui sa le incluzi in dieta, in special daca stii ca esti predispus unei astfel de boli. In realitate, chiar daca esti perfect sanatos, tot ar trebui sa le consumi. Doar in acest fel poti mentine o stare de sanatate pe durata unei perioade lungi de timp.

Datorita faptului ca au in compozitie potasiu, sunt recomandate si pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare. Inima ta va fi in siguranta, odata ce introduci cat mai multe tipuri de antioxidanti in dieta ta curenta. Potasiul are efect de dilatare asupra vaselor de sange, asa ca tensiunea arteriala va ramane in parametrii buni. Iar riscul de a face un infarct va fi unul scazut.

Studiile au mai aratat ca si cancerul de colon poate fi prevenit, in cazul celor care consuma aronia. Evident, un consum scazut de carne si lactate este iarasi foarte util in cazul celor care vor sa previna cu succes aceste maladii.

Mananca mai des cruditati, salate, fructe si legume proaspete si te vei bucura de o viata indelungata!

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *