Briose cu banane – reteta delicioasa fara gluten

Fie ca vrei o gustare sanatoasa pentru copii sau pentru musafiri, un lucru este cert: trebuie sa incerci aceste briose cu banane. Nu de alta, dar vei avea doar de castigat! Sunt usor de facut, foarte sanatoase si nu contin gluten, in caz ca iti face probleme.

Cu totii avem nevoie sa mancam sanatos si sa traim o viata mai armonioasa. Iar nutritia joaca un rol cheie in toata aceasta chestiune. Ai ramane uimita sa stii cat de importanta este, adica atunci cand mancam bine putem fi sigure ca totul va decurge mai bine. Ne vom simti mai armonioase si mai fericite, din toate punctele de vedere.

Dar sa nu de indepartam de ideea de baza. Astazi vom invata sa facem impreuna briose cu banane si putem sa-ti spunem de pe acum ca sunt senzationale.

Briose cu banane – reteta de senzatie!

si nici nu este de mirare, ingredientele fiind de top. Zmeura, fulgi de nuca de cocos, unt de migdale sau arahide…Ce sa mai, vorbim despre briose „magice”.

Pot fi servite atat la micul dejun, cat si ca gustare la o cafea, vor merge perfect. Poti fi sigura ca cine le va gusta va avea o parere pozitiva. Sunt bune si pentru copiii de peste un an, asa ca toata lumea va adora aceste briose fantastice.

Briose cu banane – cum se prepara?!

Ingrediente

  • 2 banane mari decojite
  • 2 oua ecologice
  • o mana de zmeura
  • 2 lingurite fulgi de cocos
  • 3 linguri de sirop de artar
  • 2 linguri de unt de migdale sau arahide
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare de mare

Mod de preparare:

In primul rand, incalzeste cuptorul la 180 de grade. Apoi, intr-un bol zdrobeste bananele si amesteca-le cu untul de arahide. Apoi, adauga restul ingredientelor si amesteca bine totul. Pune compozitie in suportul de briose speciale si in fiecare fa o mica gaura si adauga putin praf de copt. Acopera bine cu lingura apoi si pune-le la cuptor pret de 35 de minute. Aceste briose cu banane sunt gata abia cand devin aurii.

Le poti servi cu putin iaurt sau lapte.

Briose cu banane – ce beneficii au?

Avand in vedere ca au in compozitie doar alimente sanatoase, sunt bogate in vitamine si minerale. De asemenea, sunt fara gluten si nici macar nu contin zahar! Asa ca, daca esti la dieta, dar vrei sa-ti satisfaci pofta de dulce, aceste briose sunt alegerea perfecta.

Bananele sunt bogate in fibre, potasiu, calciu, magneziu, fier, folati si B6, iar zmeura are antioxidanti, vitamina C, K, E, dar si fier si iod.

Iti recomandam sa pregatesti mai des mancare chiar la tine acasa, fii sigura ca merita efortul, in special cand optezi pentru preparate sanatoase si nutritive.

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *