Hummus cu avocado – pentru o silueta de invidiat

Daca inca nu te-ai familiarizat cu reteta de hummus cu avocado, ar fi momentul sa o faci. Nu de alta, dar este super gustoasa si hranitoare, fiind o gustare excelenta.

Se poate servi si atunci cand vrei sa slabesti. Iar faptul ca poate fi consumat fara paine este si mai imbucurator. In special ca acest hummus cu avocado este caloric. Iar in combinatie cu painea, nu este neaparat cea mai buna idee. In curele de slabire ne axam pe retete hranitoare si scazute din punct de vedere caloric.

Despre hummus stii deja ca este un fel de fasole batuta mai lejera. Iar despre avocado probabil ca ai auzit ca are in compozitie grasimi naturale de exceptie. Poate fi consumat ca atare, cu putina sare. Dar poate fi si ingredientul cheie in tot felul de retete.

Hummus cu avocado – trebuie sa incerci!

Este absolut savuros. Plus ca poate fi consumat chiar la masa de pranz, alaturi de legume, orezuri, etc. De exemplu, poti face paste integrale, pe care sa le amesteci cu putin hummus cu avocado. In loc de sos, desigur. Poti sa mai adaugi si cateva boabe de naut, ardei capia, dovlecei. Si iata cum ai parte de o reteta super hranitoare si eficienta.

Dar haide sa vedem cum se prepara hummus cu avocado:

Ingrediente

un avocado copt

o conserva de naut

un catel de usturoi

zeama unei lamai

un praf de chilli

sare, piper

Mod de preparare

Absolut simplu. Vei curata avocado de coaja si il vei felia. Apoi il vei pune cu restul ingredientelor in blender si vei amesteca bine, pana obtii o pasta omogena. Pune sare dupa gust si bucura-te de o gustare perfecta. Sau o cina usoara.

Hummus cu avocado – serveste alaturi de legume

Ce ar fi sa cureti cativa morcovi, un ardei gras, o rosie si sa servesti preparatul impreuna cu acestea? Ce vorbeam la inceput, trebuie sa scapam de obsesia de a manca paine. Asa am fost crescuti si parca nu ne vine sa renuntam. Cel putin nu asa usor.

Morcovii cruzi vor merge excelent cu acest hummus cu avocado, garantat. Poti lua si la serviciu, iar in acest fel nu vei mai manca prostii. Nu uita ca avocado si hummusul sunt foarte satioase. Asa ca sunt perfecte in dietele de slabire. Iti confera o stare de satietate excelenta. Asa ca nu ezita sa incerci reteta.

Ce retete cu avocado ar trebui sa incerci?

1. Supa de avocado ( se serveste rece)

Ai nevoie de:

1/2 castravete;

1 avocado;

1 ceapa alba;

1 lingura de iaurt;

2 linguri de menta;

4 lingurite de zeama de lime;

1 lingura de sare;

1/4 lingura de piper;

1/4 lingura chimion;

1 ridiche…vezi reteta completa aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *