De ce NU vrei o viata perfecta

Pentru multe femei, o viata perfecta, in care totul sa se intample dupa propriile reguli, este cea mai mare dorinta. Ne petrecem ani la rand incercand sa obtinem ceea ce vrem. Iar la final nu putem sa nu ne intrebam – merita atata stres?

O viata perfecta, fara doar si poate, este mai mult o idee…Sa fim seriosi, indiferent de imaginea pe care incearca sa o afiseze, majoritatea oamenilor nu au parte de vieti ideale. Si poate ca nici nu trebuie.

Cine a zis ca o viata fara cusur este misiunea noastra? Sau de ce numai in aceasta situatie am putea fi fericite?! Desigur ca este doar un concept, iar perfectiunea este ceva la care putem aspira. Atat timp cat nu cream o obsesie in jurul sau. Astazi ne-am propus sa iti spunem de ce nu trebuie sa aspiri la ceva idealist. Si probabil ai deja un milion de motive pentru care sa fii fericita.

Haide sa le trecem in revista, poate nu crezi ca este asa…

Viata perfecta sau viata fericita?

Aici este dilema multora. Ce inseamna pana la urma sa fii fericita? Probabil ca vrei cam ce isi doreste toata lumea. O cariera, un job bun, un partener de viata iubitor, poate un copil, sa calatoresti, etc. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care oamenii si le doresc, in general. Sa spunem ca deja ti-ai indeplinit dorintele. Dar totusi nu esti fericita.

Ai mereu senzatia ca vrei si poti mai mult si uiti de vremurile cand doar visai la ceea ce ai acum…Multi cred ca mereu trebuie sa fii nemultumit si sa aspiri la mai mult. Sa fie oare acesta cazul? Sau, de fapt, nu stii sa fii fericita cu ceea ce ai? Nu iti dai voie, pur si simplu sa te bucuri. Tine minte ca una este sa vrei sa fii mai buna si sa ai un tel. Si cu totul alta este sa nu fi recunoscatoare pentru ceea ce ai.

Viata perfecta versus compromisuri

Prea multa lume este nefericita in ziua de astazi. Desi au cam tot ce iti doresc, in special din punct de vedere material, oamenii sunt tristi. Chiar ai nevoie de o casa si mai mare sau de o masina si mai scumpa? Sau este mai mult o chestiune de ambitie absurda, care nu te lasa sa iti traiesti viata? Fa o introspectie si invata sa te bucuri de ceea ce ai deja.

Perfectiunea nu exista, dar fericirea da. Bucura-te de viata ca si cum s-ar sfarsi maine, asa cum spunea Ghandi. S-ar putea sa descoperi ca ai deja tot ceea ce iti doresti.

Daca tu ai senzatia ca pentru o viata perfecta trebuie sa faci un milion de compromisuri, s-ar putea sa te inseli. Nu zice nimeni ca nu sunt necesare anumite lucruri. De exemplu, ar trebui sa fii disciplinata, acest aspect te va ajuta mereu.

Include-i pe ce dragi in viata…perfecta

Dar daca este vorba despre faptul ca nu mai ai timp de partenerul tau, este o problema. Atentie, s-ar putea sa pui serviciul pe primul loc…sa fie oare normal?

De cele mai multe ori aceste persoane pur si simplu nu isi dau seama de ceea ce fac. Lacomia sau ambitia te pot stapani, fara sa-ti dai seama. Asa ca analizeaza-te. Iar daca acesta este cazul tau, fa niste schimbari. Viata este mult prea scurta si asa. Tocmai de aceea nu o petrece in fata calculatorului, la munca. Ai grija ca in viata ta echilibrul sa fie mai presus de orice. Si incearca sa inlocuiesti cuvantul „perfect” cu „fericit”. Ce rost are viata, daca nu suntem fericiti?

Viata perfecta – ce este mai important?

Sa intelegi ca perfectiunea nu este misiunea noastra, ci fericirea, iubirea, compasiunea…Toate acele lucruri care ne fac sa ne simtim mai buni si ne ating sufletul. Daca vei digera aceste aspecte, cu siguranta vei ajunge la aceeasi concluzie. Nimeni nu este fericit 100% din timp. Viata este construita din momente de fericire. Asa ca aceasta este viata la care este indicat sa aspiri. Acea viata imperfecta, dar presarata cu momente unice de fericire si bucurie.

Fa ceea ce iti place. Petrece mai mult timp cu cei dragi. Pregateste-i surprize neasteptate partenerului. Mergi in vacante mai des. Mananca mai sanatos si ai grija de tine, mai presus ca orice. Vei constanta ca o viata traita in aceasta maniera poate fi chiar…perfecta!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *