Banii nu aduc fericirea – ce spun specialistii?

Ei bine, ca banii nu aduc fericirea este o vorba veche de cand lumea, dupa cum bine stii. La fel si dezbaterile din jurul acestei sintagme. Asa ca astazi ne-am decis sa aflam mai multe despre acest subiect. De asemenea, dorim sa analizam aceasta vorba din popor, din toate punctele de vedere.

Asadar, tu ce parere ai? Banii aduc sau nu fericirea? Sunt acestia necesari sau este vorba doar despre lacomie? Cine detine raspunsul corect? Ce parere au oamenii care au ajuns la un echilibru in viata? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Si poti sa fii sigura ca vei ramane placut surprinsa de ceea ce vei descoperi. Banii nu aduc fericirea, dar cu siguranta o intretin… Alta vorba binecunoscuta, care pare sa conduca la un echilbru.

Pentru ca oricat am vrea, nu putem sa negam ca banii ne ajuta sa avem o viata mai comoda, intr-o lume in care nu prea putem sa mai traim, fara a face parte din societate. Desigur ca exista oameni care s-au restras din lumea moderna existenta si incearca sa lase in urma materialismul…Sa fie oare posibil? Tine doar de tine daca vrei sa alegi o lume mai simpla sau iti doresti sa fii parte din societatea contemporana.

Probabil ca din nou, raspunsul la toate intrebarile este echilibrul de care vorbeam mai devreme.

Banii nu aduc fericirea – dar totusi avem nevoie de ei…

In special daca vrem sa ne bucuram de o viata comoda, in zilele noastre. Oricat am vrea sa negam, nu putem trai fara bani, iar acestia au un rol important in vietile noastre. Desigur ca nu trebuie sa sacrifici totul pentru bani, dar nici sa te prefaci ca nu exista. Banii aduc fericirea sau o completeaza atunci cand faci ceea ce iti place.

Serviciul tau nu ar trebui sa fie doar o activitate pentru care esti platita. Pentru ca in acest fel, s-ar putea sa ajungi sa urasti jobul. Toti marii oameni de afaceri sunt pasionati de ceea ce fac si muncesc pentru a mentine acest sentiment. Iar acesta este unul dintre secretele de a echilibra balanta. In acest fel poti castiga bani mai usor, sa zicem, facand ceva care iti place. Banii vor urma atunci cand te dedici, iar daca acestia nu sunt singurul tau scop, s-ar putea sa fii uimita cat de usor vor veni.

Deci, prima regula este ca banii aduc fericirea si implinirea atunci cand faci ceea ce iti place. Dar ce se intampla atunci cand activitatea ta favorita nu prea poate fi transpusa intr-un job?

In acest caz, va trebui sa gasesti un job sau o cariera care iti face placere, chiar daca nu este neaparat cea mai mare pasiune. Multi oameni sunt fericiti facand bani dintr-un job care, chiar daca nu este o pasiune, constituie o activitate placuta. Atunci lucrurile sunt fericite si tot poti sa iti urmezi pasiunea sau hobby-ul, macar in timpul liber.

A doua regula este sa nu urasti banii sau faptul ca trebuie sa muncesti pentru ei. Este normal sa vrei sa ai o activitate placuta, dar nu te frustra daca inca nu ai gasit-o. Nu este timpul trecut. Banii nu aduc fericirea atunci cand ii considera un rau. Da, este adevarat ca exista oameni lacomi, dar nu banii sunt „vinovati” ci oamenii care nu inteleg valoarea acestora.

Este normal sa vrei o suma de bani lunar, pentru a avea o existenta placuta. Dar incearca sa te multumesti cu toate reusitele tale si nu gandi mereu ca vrei sau poti mai mult.

Banii nu aduc fericirea – invata sa te bucuri de ceea ce ai

Multi marketeri de succes considera ca este esential sa te bucuri de ceea ce ai deja, pentru a avea mai mult…Intr-un fel, are logica aceasta fraza. Daca niciodata nu esti multumit, chiar nici atunci cand totul merge foarte bine din punct de vedere financiar, poti sa fii sigura ca banii nu aduc fericirea!

Desigur ca acestia sunt necesari, dar problema ta s-ar putea sa fie mult mai profunda. Multi oameni bogati nu sunt deloc fericiti, pentru ca ceea le lipseste este iubirea de sine sau aprecierea. Pe scurt, problemele lor sunt de alta factura. Asa ca le este greu sa fie fericiti, indiferent de circumstante.

A treia regula este deci…cumpatarea. Traim intr-un secol in care banii se pot face mai usor ca in alte epoci. Asa ca ce ar fi sa gasesti o meserie care te pasioneaza si sa incepi de aici? Sunt oameni care castiga bani online si se pot bucura de mai mult timp liber, in acest fel. Asa ca gandeste-te care ar fi salariul care te-ar bucura pe tine si fa ceva in acest sens.

Ce job ti s-ar potrivi si ar putea aduce aceasta suma de bani? Cu siguranta vei reusi sa descoperi ceva care iti place si ar putea deveni un mod de viata. Nu trebuie sa ai 20 de ani pentru a incepe din nou, apropo. Sunt oameni care au reusit sa dezvolte o afacere la 50 de ani, asa ca nu spune ca esti prea batrana.

Banii nu aduc fericirea. Dar pot „complimenta” un scop?

Si asa ajungem la regula cu numarul patru. Aici ne vom referi la acel scop pe care il punem fiecare. Sau cel putin asa ar trebui sa o facem, pentru a avea o tinta in viata. Indiferent ce alegi, poti sa fii sigura ca acel scop te poate ajuta sa ai o viata mai armonioasa si mai frumoasa. In special daca muncesti cu drag pentru tinta ta. Majoritatea oamenilor faimosi pentru afacerile lor stiu acest secret, poti sa fii sigura. Banii nu sunt atat de greu de obtinut, odata ce te dedici unui scop care ar putea sa-ti schimbe viata in bine.

Ultima regula este aceea ca, de fapt, nu exista o regula. Daca vei fi cumpatata, nu vei alerga dupa bani, dar vei accepta ca ai nevoie de ei…multe se vor schimba in bine. In viata trebuie sa acceptam niste lucruri, pe cand pe altele este necesar sa le respingem. Cum ar fi ideile preconcepute legate de bani. De obicei oamenii saraci se plang din cauza banilor, pe cand cei bogati se gandesc mereu la prosperitate. Te vei gandi ca este firesc sa fie asa…dar, de fapt, nu este!

Nu ai cum sa faci bani daca te gandesti doar la lipsuri, asa ca viziunea ta este extrem de importanta. Lasa ideile preconcepute la o parte si bucura-te de abundenta. Aceasta poate veni la tine doar daca ai o anumita gandire, care sa excluda un comportament de victima.

Invata sa gandesti ca un castigator, accepta ca banii sunt necesari si nu reprezinta ceva rau si fa tot posibilul sa iti indeplinesti scopul. Si invata sa te detasezi, fara sa faci o obsesie pentru bani sau pentru orice alt lucru. Oamenii stresati nu reusesc multe in viata, dupa cum bine stii deja…

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *