Bunicii joaca un rol fundamental pentru nepoti

Poate ca nu stiai, dar bunicii joaca un rol mai important decat ai crede, in special pentru nepoti. Acestia sunt influentati pozitiv atunci cand au bunici activi, asa ca cei mici tind sa fie mai fericiti si mai sanatosi.

Evident ca, asa cum banuiesti, bunicii sunt importanti pentru calitatile la care sigur te gandesti deja. Sunt mai iubitori, rabdatori, intelegatori si adora sa fie in preajma nepotilor. Iar cercetatorii au observat ca dezvoltarea copiilor este sustinuta intens de prezenta bunicilor.

Si pentru a intelege mai bine, am pregatit mai multe lucruri care te pot ajuta sa iti dai seama cum bunicii ii pot sustine pe cei mici in educatia lor.

Bunicii acorda mai multa atentie si iubire copiilor

Acesta este un lucru clar, asa cum probabil ai observat deja. In primul rand, bunicii vor fi mult mai intelegatori cu nepotii si le vor transmite lucruri fundamentale. Ne referim aici la rabdare, dedicare si multa iubire.

De multe ori, parintii sunt ocupati si nu pot sa le arate copiilor tot ce si-ar dori, asa ca sprijinul bunicilor este mai mult decat binevenit. Din fericire, exista multi norocosi care pot apela la cei mai in varsta pentru a avea grija de copii, pe cat se poate. Desigur ca este indicata si interactiunea cu alti copii, dar nu este totul.

Daca ai sansa de a avea parinti care vor sa se bucure de compania nepotilor, profita din plin, pentru ca ii va ajuta enorm.

Studiile arata ca bunicii considera ca misiunea lor este una foarte importanta, iar mai bine de 72% cred ca este o adevarata binecuvantare sa se ocupe de nepoti. Bunicilor le place sa-i invete diverse activitati pe cei mici, pentru a se apropia de ei. Asa ca joaca, gatitul si sportul pot fi asimilate in joaca, alaturi de bunici.

Bunicii acorda mai multa atentie nevoilor celor mici

Fara doar si poate ca vor fi mai bine ingrijiti. Desigur ca nu toti bunicii sunt dispusi sa se dedice nepotilor in intregime. Dar daca ai sansa ca acestia sa vrea sa se implice in cresterea micutilor, bucura-te de acest lucru.

Evident ca bunicii vor fi mai atenti la necesitatile copilului. Acesta va avea parte de mancare mai buna, sansa de a avea cu cine sa vorbeasca si sa invete, etc. De asemenea, te vei simti mai linistita daca vei sti ca cei mici sunt in siguranta, alaturi de familie.

Bunicii pot fi adevarati mentori si modele demne de a fi urmate, mai observa specialistii. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca acesti oameni au multe experiente in spate, care ii pot ajuta sa transmita celui mic anumite lectii fundamentale.

De asemenea, cei in varsta au tendinta de a fi mai intelegatori, asa ca vor rade de greselile copiilor, de cele mai multe ori. Acestia vor invata anumite lectii prin joaca, ceea ce este intotdeauna dezirabil.

Un lucru este cert: bunicii le vor oferi nepotilor stabilitatea de care au nevoie, asa ca bucura-te daca ai ocazia de a-i avea alaturi!

Mamele au un rol crucial in viata micutilor – iata de ce

Pentru ca femeile nu doar ca sunt cele care transmit cromozomii X mai departe, dar sunt si primele “profesoare” ale micutilor. Avand in vedere ca emotiile, contactul fizic, vorbitul se petrec in mare parte alaturi de mama, evident ca cei mici vor avea o conexiune speciala cu aceasta si vor primi mai multe informatii esentiale decat ne imaginam.

Iar dragostea mamei este fundamentala pentru buna dezvoltare a creierului. Studii americane au aratat ca micutii se vor dezvolta mai bine din toate punctele de vedere daca sunt iubiti si ingrijiti…iata ce rol au mamele >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *