Copiii mostenesc inteligenta de la mama! Ce arata un studiu

Copiii mostenesc inteligenta de la mama, iar cercetatorii in genetica au ajuns la aceasta concluzie in urma cu multi ani. In urma studiilor elaborate s-a observat ca o capacitate cognitiva ridicata este asociata cu genele primite de la sexul feminin.

Cu alte cuvinte, copiii mostenesc inteligenta de la mama, arata o cercetare realizata de Universitatea Cambrigde inca din anii 80′. Studiul de la acea vremea a avut la baza evolutia creierului si transmiterea genelor in ceea ce priveste dezvotarea ulterioara a neuronilor. Prin intermediul genelor, copiii mostenesc caracteristicile parintilor, dar nu numai. Informatiile primite vor fi si cele la bunici, strabunici, matusi, unchi, etc.

Asa ca micutii nu pot sa faca altceva decat sa le multumeasca mamelor, avand in vedere ca cromozomii X sunt cei raspunzatori cu transmiterea inteligentei. Haide sa descoperim impreuna mai multe despre acest subiect interesant.

Copiii mostenesc inteligenta de la mama. Ce trebuie sa stim despre mostenirea intelectuala?

Studiile in domeniu arata ca genele primite de la tata se duc la sistemul limbic, pe cand cele ale mamei se vor duce la cortexul cerebral. Cu alte cuvinte, inteligenta micutilor provine din partea mamei, adica se afla in cromozomul X, arata cercetatorii.

Studiul de la Cambridge a aratat acest lucru inca din 1984, in timp ce s-a studiat intens provenienta inteligentei si modul in care aceasta se transmite de la parinti urmatoarelor generatii. Avand in vedere ca femeile au 2 cromozomi X, cele mai mari sanse sunt ca acestea sa transmita mai departe nivelul de IQ al viitorului copil.

Un alt studiu recent, realizat in urma cu cativa ani in Scotia, a aratat ca tinerii cu varste intre 18 si 22 de ani aveau un coeficient de inteligenta foarte apropiat de cel al mamelor lor. In medie, subiectii si mamele aveau un nivel similar, asa ca cercetatorii sustin in continuare aceasta teorie.

Dar nu doar genetica sustine faptul ca micutii vor mosteni IQ-ul mamei.

Mamele au un rol crucial in viata micutilor – iata de ce

Pentru ca femeile nu doar ca sunt cele care transmit cromozomii X mai departe, dar sunt si primele „profesoare” ale micutilor. Avand in vedere ca emotiile, contactul fizic, vorbitul se petrec in mare parte alaturi de mama, evident ca cei mici vor avea o conexiune speciala cu aceasta si vor primi mai multe informatii esentiale decat ne imaginam.

Iar dragostea mamei este fundamentala pentru buna dezvoltare a creierului. Studii americane au aratat ca micutii se vor dezvolta mai bine din toate punctele de vedere daca sunt iubiti si ingrijiti corespunzator de mamele lor.

Este demn de mentionat ca inteligenta unui om este mostenita in proportie de 40-60%, iar restul se va dezvolta in functie de conditiile si mediul la care este expus copilul. Inteligenta este, in realitate, abilitatea noastra de a raspunde si rezolva diverse situatii de viata, care uneori pot fi catalogate drept „probleme”.

Desigur ca inteligenta este strans legata de gandire, dar sa nu uitam ca intuitia, emotia, modul de a reactiona, toate sunt fundamentale pentru o buna dezvoltare a creierului.

Imbratisarea copilului – cat mai frecventa, cat mai eficienta!

Si pentru a intelege mai bine de ce ar fi indicat sa fii mai dragastoasa cu cei mici (si nu doar cu ei), dorim sa iti prezentam cateva beneficii reale ale imbratisarilor. Iar acestea sunt evidentiate de cercetatori, care au remarcat efectele pozitive ale acestora.

Imbratisarea copilului – la ce ajuta?

Copilul se va dezvolta mai bine. Da, o stare de bine si multa iubire contribuie la buna dezvoltare a copilului. Sunt studii in domeniu care arata ca, daca cei mici sunt privati de dragoste…mai multe despre imbratisarea copilului si rolul acesteia >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *