Cum sa-ti mentii optimismul, in perioadele grele

Cum sa-ti mentii optimismul, in special in momentele grele pe care le-am avut in 2020? Ei bine, evident ca exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a fi mai bine. Sa fii optimist este o alegere, nefiind tocmai una simpla, dar ar fi bine sa observam ce se petrece in jur.

In ultima vreme, toti sunt pe pilot automat si parca uita sa se mai bucure de momentul prezent. Chiar daca anul trecut a fost unul dificil si poate nici acesta nu este chiar perfect, ce ar fi sa mai ignoram toate mesajele negative?

Cum sa-ti mentii optimismul, in perioadele grele? Mergi la o plimbare in parc cu prietenii, mananca o inghetata, citeste o carte buna, fa miscare sau gateste mancarea preferata. Sunt multe modalitati prin care putem avea grija de psihicul nostru, asa ca nu le omite si bucura-te de viata.

Cum sa-ti mentii optimismul, in orice situatie?

Incepe prin a-ti propune, acesta este primul pas. Este imperios necesar sa-ti doresti sa te simti mai bine si sa eviti stresul. De asemenea, nu te „alia” cu oameni pesimisti, carora li se pare ca intreaga viata este impotriva lor. Imprieteneste-te cu oameni plini de viata, care stiu sa se bucure de lucurile mici si vei observa cum totul se schimba in bine.

Nu te lasa „tarata” in conversatii despre cat de rau merge totul in lume si in viata. In mod evident ca in acest fel nu vei rezolva nimic, ba chiar vei experimenta mai multe situatii similare, in care totul merge rau. Este adevarat ca au fost multe situatii dificile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne identificam cu ele si sa gandim ca mereu va fi asa.

Anul 2020 a testat rabdarea tuturor, dar este de la sine inteles ca doar cei cu un psihic bun pot iesi cu bine din acest cerc vicios al gandurilor si fricilor.

Cum sa-ti mentii optimismul. Practica acele obiceiuri care te incanta

Asa cum am zis si la inceput, bucura-te de ceea ce iti place si mentine o stare de spirit optima. Petrece timp alaturi de cei dragi, uita-te la un film preferat, bea un pahar cu vin, practica un sport sau o plimbare…toate te vor ajuta mai mult decat crezi.

Iesi mai des afara, in special acum ca primavara incepe sa isi faca simtita prezenta. Este foarte important sa iesi la aer, iar mersul pe jos previne o gramada de afectiuni si boli cronice, asa ca nu-l ignora.

Nu te izola, vorbeste cu prietenii macar la telefon sau online si tot va face diferenta. Daca puteti, petreceti timp impreuna si bucurati-va de momente placute.

Orice ar fi, nu lasa stresul sa te acapareze, ci incearca sa fii optimist indiferent ce se petrece in jurul tau.

Ce poti face azi pentru a te simti mai bine maine?

Psihologii considera ca sunt 8 lucruri care ne pot ajuta sa avem o viata mai frumoasa. Vorbim despre cultivarea vietii spirituale, hidratarea, nutritia, fitness, somn, statul in natura, relatiile interumane si tehnicile de relaxare.

Desigur ca poate nu poti practica aceste lucruri zilnic, dar poti sa fii atenta in viata de zi cu zi, la cateva dintre ele.

De exemplu, hidratarea. Nu ne dam seama cat este de importanta si de multe ori omitem sa avem grija de noi in mod corespunzator. Se pare ca ar trebui sa bem in jur de 8-10 pahare de apa plata pe zi…mai multe despre ce poti face azi >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *