Ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi

Poate ca nu stiai, dar cercetatorii au dezbatut si studiat ani la rand si se pare ca au descoperit ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi. Nu, nu este nicio gluma, conform cercetarilor ar exista un moment al zilei in care mancatul dulciurilor este chiar oportun. In special daca alegem sa consumam ceva sanatos, care poate aduce beneficii corpului nostru.

Nu vorbim despre prajiturile din comert sau alte „bunataturi” pline de glucide, faina alba si…conservanti. Stim ca iti plac, dar incearca sa le consumi mai rar.

Cel mai bine ar fi sa te orientezi spre dulciuri sanatoase. Iar daca poti investi mai multi bani pentru a cumpara ceva fara chimicale este si mai bine. Da, inca mai exista asa ceva, cauta astfel de delicatese in magazinele naturiste sau in plafare.

Dar, intorcandu-ne la ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi, s-ar putea sa ramai placut surprinsa de acest moment al zilei. Este vorba despre acea parte a zilei cand ne trezim la viata si avem nevoie de energie. Asa ca, nu ar fi rau sa consumam ceva care are putin zahar la baza (sau alti indulcitori!), in acele momente. In special daca avem la dispozitie un dulce de calitate, care sa ne flateze silueta.

 

Ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi – te asteptai la asta?!

Ei bine, ce ar fi ca de acum incolo sa iti faci micul dejun mai placut? Pentru ca la aceasta masa ai voie sa consumi ciocolata, in special neagra. Banuim ca stii deja cate beneficii are acest dulce, in special pentru activitatea creierului, dar si pentru slabit. Cercetatorii americani de la Universitatea Syracuse, din SUA au remarcat ca la micul dejun se pot consuma cateva cubulete de ciocolata.

Mai ales ca in acest moment al zilei avem tot timpul la dispozitie pentru a digera cu lejeritate ce am consumat. Desigur, nu trebuie facute excese. Si cu aceasta ocazie, profitam sa iti readucem aminte cat de oportun este pentru organismul tau un mic dejun bazat pe cereale integrale. Incearca sa mananci cat mai des dimineata asa ceva.

Un mic dejun corect este format din lapte vegetal, cereale integrale, fructe de sezon, nuci si seminte. O bunatate, iar in acest fel poti spune adio problemelor legate de digestie sau de tranzit intestinal!

ATENTIE!

Cercetatorii au mai atres atentia asupra unui aspect important. Ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi este …inainte de ora 9 dimineata. Asa ca, cine se trezeste de dimineata…poate consuma desert format din ciocolata.

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca ai motive intemeiate sa o faci:

1. Previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca tinerii care mananca doar un patratel de ciocolata neagra pe zi si-au imbunatatit considerabil sanatatea inimii. Studiul realizat de medici din Portugalia, a aratat ca fluxul arterial creste cu 15%, in cazul celor care mananca regulat ciocolata neagra cu un continut de cel putin 70% cacao….mai multe despre ciocolata neagra aici >>>

Iar studiile americanilor mai au si alte vesti bune. Acestia au spus ca un mic dejun urmat de un desert care totalizeaza in jur de 600 de calorii este chiar indicat. Contrar parerilor, cei care mananca doar jumatate din aceste calorii au tendinta sa se ingrase mai repede, pentru ca mananca mai mult in timpul zilei.

Din fericire, exista o varietate de ciocolata neagra dar nu numai, confectionata numai din ingrediente sanatoase, fara zahar, etc. Incearca sa optezi pentru astfel de variante fericite, acestea au si mai putine calorii, asa cum era de asteptat.

Ora la care poti manca dulciuri fara sa te ingrasi – de ce este indicat sa alegi ciocolata?

 

Pentru ca are flavonoizi si teobramina, ne referim la ciocolata neagra simpla. Practic, te va ajuta sa te concentrezi mai bine si sa eliberezi mai usor toxinele. Creierul se va oxigena mai bine, datorita unei circulatii sanguine imbunatatite. Dupa cum vezi, vei avea parte de o gramada de beneficii.

Nu uita sa consumi cat mai des ciocolata neagra si alte dulciuri sanatoase. Poti sa iti faci si smoothie-uri din fructe, in care sa adaugi miere, cacao, fulgi de cocos, etc. Exista o gramada de variante savuroase care pot inlocui un desert, trebuie doar sa le cauti. Succes!

 

4.66/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *