Copilul tau este la liceu? Cum il poti ajuta

Copilul tau este in clasa a X-a si ar fi cazul sa incepe sa se pregateasca pentru Bacalaureat? Aceste 45 de teste rezolvate fac minuni cu pregatirea sa la Limba Romana. Invatarea pe baza de teste s-a dovedit a fi cea mai eficienta.

Adolescentul trece in clasa a X-a, va ganditi ca mai este ceva timp pana la urmatorul hop major in parcursul lui scolar, anume examenul de Bacalaureat. Dar adevarul este ca, pentru a nu avea niciun fel de emotii, pregatirea sa trebuie sa fie continua pe parcursul acestor ani de liceu.

Si acest lucru este valabil mai ales la disciplina Limba si Literatura Romana, unde, pe langa o foarte buna cunoastere a materiei, e necesara si o anumita pliere pe sistemele de evaluare si pe scopurile urmarite de Minister.

Iata de ce va propunem 45 de teste rezolvate care ii ofera copilului “antrenamentul” ideal in acest sens. Ele sunt conforme Reperelor Metodologice pentru aceasta disciplina la clasa a X-a si tratateaza intr-un mod prietenos, dar super-eficient, cele mai importante teme din programa, detalii AICI >>>

Copilul tau este la liceu? Ce poti face pentru a-l sustine

Lucrarea contine 45 teste rezolvate, cu fise de lucru, si acopera toate tipurile de exercitii necesare materiei de clasa a X-a. Ele sunt impartite in urmatoarele 3 categorii:

1) Intelegerea textului
2) Aprofundare
3) Itemi de literatie

Marele atu al acestor teste consta in faptul ca, pe de o parte, ii fixeaza copilului cunostinte solide de limba romana si, pe de alta parte, ii furnizeaza o modalitate coerenta, logica si 100% eficienta de a aborda orice subiect.

Cele 45 de teste rezolvate ii permit copilului dvs.:

  • sa aiba proprietatea termenilor;
  • sa inteleaga exact cerintele subiectelor (fara confuzii dezastruoase referitoare la genurile liric, epic, dramatic, la specie, la procedeele literare etc.);
  • sa trateze orice subiect clar si la obiect, detalii AICI >>>
  • sa capete siguranta ca se va descurca excelent, ca nu va fi luat prin surprindere de nimic;
  • sa scape de stres si de eventuale blocaje.

Copilul tau este la liceu? De ce este invatarea pe baza de teste atat de eficienta?

Invatarea cu ajutorul testelor este de natura sa stimuleze interesul elevilor, facilitand trecerea de la o invatare mecanica (in clasa) la o invatare distractiva, centrata pe elementele esentiale ale materiei.

Lucrarea de fata reprezinta un auxiliar indispensabil disciplinei Limba si Literatura Romana, fiind un instrument de lucru atractiv si foarte util in activitatea zilnica de la clasa sau de acasa pe toata perioada anului scolar.

Testele beneficiaza de sugestii de rezolvare complete, pentru a oferi posibilitatea autoevaluarii, si vin in sprijinul copiilor ce au sustinut noua forma de Evaluare Nationala, ca o continuare a exercitiilor.

Comandati chiar acum, Teste rezolvate de Limba si Literatura Romana clasa a X-a >>>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *