Latte cu turmeric – reteta momentului!

Acest latte cu turmeric face ravagii in ultima vreme, nu putini fiind cei care au aratat interes pentru aceasta bautura a momentului, care se pare ca poate face minuni. Cel putin asa zic cei care consuma aceasta „cafea” zilnic. Este ca un „latte sanatos si deosebit”, spun cei care au baut acest elixir al sanatatii.

Retelele de socializare nu contenesc in a distribui acest latte cu turmeric, considerand-o descoperirea momentului. Cel putin asa spun vedetele si site-urile de specialitate. Ramane sa vedem astazi de ce este atat de apreciata.

Despre turmeric am mai discutat si in trecut si stii deja ca este un condiment minune, care poate preveni nenumarate boli, care mai de care mai periculoase.

Un remarcabil antioxidant, ar trebui sa adaugi o lingurita de turmeric in orice mancare, nu va schimba mult gustul. Iar beneficiile sunt nenumarate. Are si rolul de a scadea stresul, previne bolile autoimune, Alzheimer si imbunatateste sanatatea inimii.

Un latte cu turmeric este practic varianta vegana a cafelei cu lapte, pe care toti o adoram. Dar care nu este tocmai sanatoasa si poate dauna grav sanatatii digestive. Te va energiza rapid si va favoriza procesele metabolice, aceasta noua varianta.

Se pare ca turmericul a fost chiar denuminta drept una dintre cele mai importante plante ale lumii, iar 400 de studii stau ca marturie in acest sens.

Latte cu turmeric – o reteta conceputa de veterinarul Doug English

 

Asadar, acum vom vedea cum putem pregati acest latte cu turmeric, numai bun pentru sanatatea noastra. Prima data va trebui sa obtinem „pasta aurie”, despre care se tot vorbeste in ultima vreme.

Ingrediente:

– 1/2 ceasca de turmeric
– o ceasca de apa plata
– 5 linguri ulei de nuca de cocos
– 1/2 lingurita piper negru proaspat

Mod de preparare

Vei pune ceasca de apa impreuna cu turmericul intr-o tigaie si le vei lasa sa se incalzeasca bine, pret de 10 minute, in timp ce amesteci. Daca vezi ca se evapora apa prea repede, mai adauga putina apa si continua sa amesteci.

Dupa cele 8-10 minute vei lua tigaia de pe foc si vei lasa amestecul sa se raceasca un pic. Apoi, vei pune uleiul de nuca de cocos si piperul. Amesteci din nou foarte bine si vei obtine pasta aurie de turmeric, pe care o vei depozita intr-un borcan de sticla si o vei pastra in frigider. Dar nu mai mult de 2 saptamani! Se va consuma in acest interval precizat.

Asa ca, de acum incolo vei putea prepara oricand un latte cu turmeric, mai ales dimineata, pentru a avea mai multa energie.

Ce trebuie sa faci?

Adauga o lingurita din pasta obtinuta intr-o ceasca umpluta cu o treime de lapte de migdale, caju, canepa, etc. Poti alege ce lapte doresti tu desigur, chiar si cel animal este bun. Dar iti sugeram sa il incerci si pe cel vegetal, vei ramane surprins cat de gustos poate fi. Dupa ce ai hotarat ce lapte vei folosi, mai adauga si putina apa fierbinte, pana vei umple cana. Desigur ca o poti indulci cu miere, poti adauga scortisoara, cuisoare sau ce mirodenii iti doresti tu.

Vei ramane uimita de cat de gustoasa este aceasta bautura si cat de bine te vei simti dupa ce o vei consuma.

 

Latte cu turmeric – o bautura impotriva bolilor!

 

In caz ca nu stiai, turmericul si-a demonstrat eficacitatea in tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer, diabet, bolile digestive si multe altele. Tocmai de aceea in Orient este deseori utilizat, iar indienii pun turmeric in aproape orice.

Antiinflamator, antibiotic desavarsit, turmericul te va tine la distanta de boli, iar tu vei avea mai multa energie. Incepe ziua cu un latte cu turmeric. Sau prepara-ti unul la birou. Ideea este sa il consumi cat mai des pentru a-ti intari sistemul imunitar.

 

4.87/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *