Durerile de genunchi: ce sa mananci pentru a le combate

Nu putina lume se confrunta cu durerile de genunchi, iar astazi vei afla exact ce fel de alimentatie ar trebui sa urmezi pentru a le elimina din viata ta. Foarte multe femei cred ca este normal sa aiba dureri de genunchi, in special dupa ce inainteaza in varsta, dar lucrurile nu stau chiar asa.

Tocmai de aceea multi oameni ignora total aceste dureri si se gandesc ca oricum nu este nimic de facut. Sa fie oare asa? Nici vorba, exista remedii naturiste in acest sens, iar acum le vei descoperi.

Desigur ca aceste dureri provocate de incheieturi de fapt, pot aparea la oameni de toate varstele si pot deveni cronice, daca nu faci nimic in acest sens. Asa ca, daca persista durerile de genunchi ar fi bine sa te adresezi medicului, pentru a primi niste sfaturi demne de urmat. De asemenea, exista si remedii naturiste si vei descoperi rolul imens pe care-l joaca nutritia in toata aceasta situatie.

Pentru a avea un corp activ si sanatos, este indicat sa consumi: proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale. Daca vei acorda atentie mancarurilor care intaresc oasele, genunchii tai vor fi mai „fericiti”. Desigur ca medicii ti-ar putea recomanda chiar si o operatie pentru a scapa de dureri. Totusi, noi iti propunem sa incerci sa consumi alimentele pe care urmeaza sa ti le prezentam. Si s-ar putea sa vezi imbunatatiri mai repede decat ai crede.

 

Durerile de genunchi – ce sa mananci pentru a le diminua

1. Peste. Stii deja ca pestele contine acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatatea ta, avand rol antiinflamator, asa ca te vor scapa de durerile de genunchi. Vei vedea ca pestele te va ajuta sa fii mai sanatoasa, atat timp cat alegi sa consumi carne ecologica, in special. Este mai costisitor acest peste, dar sanatatea ta merita mentinuta, asa ca nu te sfii sa investesti mai multi bani.

2. Portocale. Au vitamina C din belsug, ceea ce te va feri de osteoporoza si dureri. Un nivel scazut de vitamina C in organism iti poate afecta serios sanatatea, in special cea a oaselor. De asemenea ananasul contine o gramada de vitamine, in special C. Asa ca include-l in dieta ta mai des.

3. Verzituri. Vrei sa scapi de durerile de genunchi? Atunci incepe sa mananci mai mult spanac, rucola, salata verde, precum si broccoli. Semintele de mustar sunt foarte eficiente in aceste situatii si te vor face sa uiti de genunchi. Aceste alimente contin antioxidanti din belsug ceea ce te va ajuta sa previi durerile de acest gen.

4. Migdale. Vitamina E este de mare ajutor atunci cand vine vorba de astfel de dureri, asa ca vei putea sa le previi cu succes si chiar ameliora pe termen lung. Oricum, migdalele sunt foarte sanatoase si contin proteine, fibre si vitamine din belsug. Nu uita sa le incluzi in dieta ta zilnica. Dar fara sa exagerezi si opteaza pentru migdale nesarate si neprajite.

5. Ghimbir. Are proprietati antiinflamatorii foarte eficiente, pe langa alte beneficii pe care le poate conferi corpului tau. Va preveni durerile.

6. Lapte vegetal. Poate ca stii deja ca lactatele nu sunt deloc bune in astfel de cazuri, afectand incheieturile si oasele. Stim, exista un mit conform caruia lactatele sunt bune pentru oase. Sa fie oare asa? Ultimele studii in acest sens arata contrariul, asa ca ai face bine sa te informezi in acest sens. Laptele vegetal poate fi excelent, in special cel de caju, migdale, canepa, soia, etc. Vei ramane surprinsa cat de gustos poate fi. Si hranitor, in special daca il vei consuma cu cereale sau fructe.

 

Durerile de genunchi: trateaza-le in mod natural

Da, este cat se poate de adevarat, se pot trata si in acest fel, tine doar de tine sa fii deschisa si sa incerci aceste remedii. De asemenea, poti apela si la un specialist naturopat, care iti poate da un tratament bazat pe plante si nutritie.

De ce sa iei zeci de medicamente cand poti evita? Lasa mancarea sa iti fie medicament, asa cum zicea Hipocrate, parintele medicinii moderne.

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *