Terapia prin ras! Fa-te bine in timp ce razi copios

Poate ca nu stiai, dar terapia prin ras este o chestiune cat se poate de serioasa, nu putini fiind specialistii care considera ca aceasta chiar functioneaza.

Chiar daca pare greu de crezut, rasul face minuni, iar 45 de minute de amuzant si ras in hohote poate fi echivalentul unei sesiuni la psiholog. Suna bine, nu-i asa? Ei bine, este cat se poate de adevarat. Astazi iti vom arata de ce ai face bine sa razi in hohote…si cat mai des.

Iar aceasta metoda curativa nu este nici pe departe atat de noua. Terapia prin ras era folosita inca din anii 60′, cand medicul de origine americana, Norman Cousins, a reusit sa vindece un pacient care suferea de o boala articulara…prin ras. In acel moment, boala respectiva era incurabila, dar medicul a observat ca dupa ce radea copios, pacientul nu mai avea dureri ore intregi.

Atunci a ajuns la concluzia ca aceasta terapie da roade si a folosit-o in mai multe cazuri. Medicul a fost si inspiratia filmului in care a jucat Robin William, intitulat: Patch Adams, un doctor traznit.

Norman Cousins a predat un curs care sustinea ca vitamina C si gandirea pozitiva pot face minuni, in orice situatie. Acesta s-a luptat personal cu artrita, tratand-o cu vitamina C, mult ras, atitudine pozitiva, iubire si incredere…Medicul a fost un vizionar al vremii sale, anticipand metode curative naturiste si de factura emotionala, care au inceput sa fie tot mai in voga si in ziua de astazi.

 

Terapia prin ras – cum ne afecteaza emotiile si de ce sunt atat de importante

 

Alt aspect care inca nu este acceptat in totalitate nici in secolul 21 este faptul ca emotiile influenteaza foarte mult corpul. Ba mai mult, acestea se reflecta in starea noastra de sanatate. Anumite sentimente afecteaza anumite organe. De exemplu, frica va afecta rinichii, iar stresul te va face sa te confrunti cu afectiuni ale stomacului.

Suna cunoscut? Sigur ca da, atunci cand ai emotii unde se simt aceste lucruri? La nivelul stomacului, tocmai de aceea ai senzatia ca nu poti manca sau ti-e rau…Iar lista poate continua mult si bine.

Daca doresti sa afli mai multe despre cum emotiile influenteaza starea de spirit si sanatatea, cumpara o carte de referinta. Este vorba despre „Sentimentele ingropate de vii nu mor niciodata”, scrisa de Karol K. Truman. In acest tratat vizazi de sentimente si boli, vei descoperi metode de vindecare si vei intelege mai bine ca tot ceea ce gandesti si simti are un ecou.

Terapia prin ras este doar una dintre variantele de relaxare si chiar vindecare a varii afectiuni. Iar cu emotiile este alta poveste. Una simpla si logica. Daca cele negative ne imbolnavesc, atunci trebuie sa existe si reversul medaliei, nu-i asa? Da, sunt multe studii care arata ca sentimentele pozitive, iubirea, increderea, dorinta, ne pot ajuta enorm. Si atunci cand este vorba despre vindecarea unei boli, dar si in viata, in general.

Sunt studii care arata ca doar 20 de secunde de ras din tot sufletul echivaleaza cu 3 minute de mers pe jos rapid. Da, este vorba despre o energie care se degaja si te ajuta enorm. Se declanseaza endorfinele, iar acestea te vor ajuta sa ai o stare de armonie deosebita.

In acest sens, Colegiul American de Cardiologie a ajuns la concluzia, in urma unui studiu elaborat, ca un sfert de ora de ras zilnic poate face foarte mult bine. In America exista chiar grupuri unde inveti sa razi la comanda…Pentru ca nu intotdeauna ai motive sa razi, acest lucru trebuie invatat, povesteste Norman Cousins, fondatoarea unei astfel de organizatii. Exista si in Romania astfel de initiative, asa ca nu ai nicio scuza, poti invata sa razi…oricand si oriunde!

Terapia prin ras – invata sa te bucuri…din tot sufletul!

 

Cam acesta ar putea fi sloganul acestor grupuri, avand in vedere ca rasul te face sa te bucuri de viata. Sa fii binedispusa si sa te eliberezi de probleme. In cadrul acestor sesiuni de ras, participantii invata sa se relaxeze si sa respire corect, dupa care urmeaza exericitiile propriu-zise.

Acest gen de activitate se realizeaza in grup, nu in cadrul sedintelor individuale. Si este firesc sa fie asa. In acest fel, veselia va deveni molipsitoare, iar oamenii vor invata sa treaca peste limite si rezistenta.

Terapia prin ras ar trebui promovata mai mult, avand in vedere ca in zilele noastre oamenii au uitat sa se bucure de viata, iar grijile au acaparat starea de spirit. Sa fie oare o coincidenta ca tocmai acum s-au declansat atatea boli, la nivel mondial? Probabil ca nu. Stresul, mancatul haotic, lipsa timpului liber pot dauna grav sanatatii. Nu uita sa te simti bine si sa razi din tot sufletul. Succes!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *