Retete cu rosii. Sanatoase si foarte gustoase

Vara s-a instalat, iar legumele proaspete au inceput sa apara, asa ca astazi iti vom prezenta cateva retete delicioase cu rosii, care sigur te vor uimi intr-un mod placut.

Gustoase si hranitoare, rosiile nu contenesc sa ne surprinda, tocmai de aceea am vrut sa iti spunem mai multe despre aceste legume minunate. Asadar, vom incepe cu cele mai bune vesti. Au doar 18 calorii la 100 de grame, asa ca sunt perfecte in diete! Deci, daca vrei sa slabesti, o salata de rosii si branza fara grasimi este ideala.

De asemenea, rosiile abunda in vitamine precum: A, C si K. Acidul folic si potasiul sunt alte minerale care regasesc in minunatele legume rosii. Dar, cate retete cu rosii stii, de fapt? Probabil nu prea multe. Majoritatea stiu sa faca doar bruschete cu rosii, salate si supa crema de rosii…Iti dai seama ca exista multe alte retete delicioase, care au la baza aceste legume.

Asa ca astazi ne-am propus sa iti prezentam niste preparate mai deosebite. Abia asteptam sa ne spui daca ti-au placut!

 

Retete cu rosii – simple si delicioase

1. Gazpacho (andaluz)

Ingrediente:

– 1 kg de rosii coapte bine
– 3 catei de usturoi
– un praf de chimion
– 100 ml otet de vin
– 2-3 castraveti mici
– 1 ardei capia
– boia ardei iute, sare, piper
– ulei de masline
– paine fara coaja, din faina integrala de preferat

 

Mod de preparare

In primul rand, vei stoarce usor rosiile intr-un bol, pentru a obtine suc. Le vei taia in jumatati, pentru a fi mai usor procesul. Dupa aceea, urmeaza sa toci pulpa de la rosii, pe care o vei adauga sucului obtinut mai devreme. Nu uita sa strecori prima data sucul, pentru a nu ramane samburi. Adauga ardeiul, castravetii, usturoiul pisat, painea ( taiata in cubulete, ca si legumele), uleiul si otetul. Vei amesteca foarte bine aceste ingrediente si le vei lasa pret de 30 de minute, in bolul in care le-ai amestecat.

Dupa aceea, vei pune continutul intr-un blender si vei mai adauga apa. Amesteca totul, pana la omogenizare. O poti strecura apoi. Dupa aceea, pune supa la rece pentru cateva ore si serveste cu busuioc deasupra.

Gazpacho este clar una dintre acele retete cu rosii pe care nu trebuie sa le ratezi!

2. Salata de rosii, cu branza feta si pepene

Ingrediente:

– 150 grame branza feta proaspata
– 400 de grame de pepene rosu
– 3-4 rosii aromate
– 1 ceapa mica
– 1 castravete
– putin otet
– sare, piper
– ulei de masline
– frunze de menta ( la alegere)

 

Mod de preparare

In primul rand, vei amesteca otetul, sarea si piperul, dupa care vei adauga si uleiul. Amesteci incet, pana se omogenizeaza. Apoi, vei taia in felii subtiri castravetele, ceapa, rosiile, penenele, ardeiul gras si branza feta. Le amesteci si adaugi frunzele de menta ( sau menta uscata, daca doresti). Apoi adauga dressingul realizat la primul pas. Vei ramane uimita de savoarea acestei retete unice cu rosii, conform foodstory.ro!

 

3. Rosii cu quinoa si porumb

Ingrediente

– 5 rosii mari
– 150 grame quinoa
– un praf de chimion
– 1 ceapa
– branza cheddar
– 250 grame porumb
– un ardei iute
– 50 ml apa plata
– sare, piper, oregano
– ulei de masline
– 1 lingura suc de lime

Mod de preparare

In primul rand, vei toca si cali ceapa in ulei, pana se inmoaie. Apoi adaugi ardeiul iute tocat marunt si fara seminte. Adauga putin oregano (dupa gust), sucul de lime, chimion si sare.

Acum urmeaza sa pregatesti rosiile. Vei taia rosia in partea superioara, facand un „capacel” si vei scoate continutul cu o lingurita. Pulpa de rosii pe care o vei obtine o vei presa pana vei obtine suc de rosii. Ai nevoie cam de o canita de suc. Preseaza pulpa cu ajutorul unei site.

Acum urmeaza sa pui putina sare in rosii si sa le pui cu partea care a fost taiata in jos, pe un gratar incins, pret de 20 de minute. Apoi, daca mai ramane suc, vei sterge interiorul rosiei cu ajutorul unui servetel.

Spala bine quinoa si pune-o la fiert, pentru 10 minute. Apoi scurge-o bine de apa. Dupa aceea, vei amesteca quinoa cu porumbul fiert si restul legumelor calite in prealabil.

Vei umple fiecare rosie cu acest amestec, iar deasupra vei rade branza cheddar. Incinge cuptorul la 180 de grade si lasa rosiile umplu-te, la cuptor, pentru 20 de minute. Este printre acele retete cu rosii care te vor uimi, acest preparat fiind o garnitura minunata.

 

Retete cu rosii – incearca si nu vei regreta

Incercam sa iti prezentam cat mai multe retete sanatoase, asa ca speram ca ne-am indeplinit misiunea si astazi. Daca nu esti fanul acestor preparate, poti incerca retetele noastre cu cartofi sau cele de bruschete. Bon apetit!

Nu uita sa mananci cat mai sanatos, sa bei apa din abundenta si sa faci miscare, in fiecare zi.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *