Retete gustoase cu cartofi

Vrei sa descoperi cateva retete cu cartofi absolut delicioase? Atunci citeste mai departe, pentru ca astazi iti vom prezenta cateva preparate savuroase si simplu de realizat.

Nu trebuie sa fii o experta in gatit pentru a pregati urmatoarele retete, este indicat doar sa ai putina rabdare si…sa cumperi ingredientele necesare.

Sigur ai observat ca in Romania se consuma foarte multi cartofi. Probabil iti amintesti asta inca din copilarie, cand printre gustarile favorite sigur se numarau si…cartofii prajiti! Desigur, astazi nu vom discuta despre aceasta mancare, avand in vedere ca nu se numara printre acele retete cu cartofi sanatoase. Ba chiar din contra. Din pacate, uleiul prajit este nociv pentru organism, asa ca ai grija ce alegi sa mananci.

Exista si vesti bune, cartofii au mai multe vitamine decat ai crede. De exemplu, contin vitamina C din belsug, asa ca, atunci cand nu ii gatesti prea mult, corpul tau va avea ce asimila.

Desigur, tine de tine sa te disciplinezi si sa alegi mancaruri sanatoase si gustoase.

 

Retete cu cartofi pe care nu vrei sa le ratezi:

 

1. Cartofi cu…vin rosu

Ingrediente:

– 300 grame cartofi
– 1 lingurita sare de mare
– chimen
– cimbru
– 1 pahar de vin rosu

Mod de preparare

In primul rand, taie cartofii in felii mari si aseaza-i pe fundul unei oale. Pune vin si apa peste ei, astfel incat sa fie acoperiti. Se adauga tot acum sarea de mare si cimbrul. Se vor lasa in acest amestec pret de o ora.

Dupa aceea, vei pune oala cu cartofi la foc mediu, pana va incepe sa fiarba. Atunci se va reduce focul si se mai lasa pana se inmoaie cartofii. Se vor scoate si lasa la racit putin, dupa care se servesc alaturi de preparate de vita sau porc.

2. Supa de dovlecei cu cartofi

Ingrediente:

– 3 cartofi
– 2 dovlecei medii
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– ulei
– condimente

Mod de preparare

Se caleste putin ceapa tocata in prealabil. De preferat, alege un ulei presat la rece, este mult mai sanatos. Dupa aceea, feliaza cartofii si dovleceii si pune-i peste ceapa. Lasa-i un minut la calit, dupa care adauga un litru de apa ( sau mai mult) peste intreaga compozitie. La final, cand s-au fiert legumele, stinge focul si lasa-le sa se raceasca. Dupa aceea pune-le in blender si amesteca totul, inclusiv cateii de usturoi.

Regleaza densitatea supei din apa de la legumele fierte. Este una dintre acele retete cu cartofi absolut delicioase, ideala in sezonul cald.

3. Salata de cartofi cu avocado

Ingrediente:

– 800 grame cartofi
– 2 avocado bine copti
– 3 fire de ceapa verde
– 3 lingurite de mustar
– 3 linguri otet de mere
– 150 grame maioneza (de casa, daca stii sa faci)

Mod de preparare

Se fierb cartofii in prealabil, dupa care urmeaza prepararea sosului, cu ingredientele de mai sus. Se taie avocado cubulete, ceapa se toaca marunt si se aduga maioneza, mustarul si otetul. Se va turna sosul peste cartofi si se va amesteca pana se uniformizeaza. Se lasa la racit pentru cateva ore in frigider, dupa care se serveste.

Retete cu cartofi – nu le rata

Desigur ca retetele prezentate sunt mai putin intalnite, dar asta nu inseamna ca nu sunt la fel de gustoase ca si cele traditionale. Te invitam sa incerci aceste preparate, in special daca vrei sa iti impresionezi musafirii cu ceva mai deosebit.

Mai exista multe alte retete cu cartofi, asa ca nu ezita sa le incerci pe toate! Scapa de plictiseala si invata sa gatesti si altceva in afara de ce te-a invatat mama.

 

4.67/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *