De ce femeile iubesc pisicile – ce arata studiile

Daca te intrebai de ce femeile iubesc pisicile, afla ca cercetatorii au realizat mai multe studii pentru a descoperi mai multe despre aceasta conexiune. Da, este adevarat ca felinele tind sa aprecieze mai mult femeile si viceversa.

Asa ca nu este doar o impresie. Desigur ca exista si barbati care iubesc pisicile, dar in general acestia se simt mai atrasi de caini. Tocmai de aceea exista atatea glume referitoare la faptul ca femeile si barbatii sunt diferiti si din acest punct de vedere…

Ei bine, acum ca s-a dovedit, ramane de vazut de ce felinele le prefera pe reprezentantele sexului frumos. Pentru ca nu este doar un mit la mijloc.

De ce femeile iubesc pisicile? La aceasta intrebare a vrut sa gaseasca raspuns si Karen McComb, o cercetatoare si iubitoare de pisici. De origine engleza, profesoara din cadrul Universitatii din Sussex a ajuns la concluzia ca pisicile isi iubesc, de fapt, stapanii.

Inca exista prejudecati conform carora aceste micute feline ar fi interesate doar de mancare si confort, dar studiile arata altceva. Cercetatorii englezi au analizat 41 de familii si felinele lor, pentru a ajunge la o concluzie.

Studiul publicat in revista Behavioural Processes a scos la iveala mai multe realitati despre oameni si relatia lor cu animalele de companie.

 

De ce femeile iubesc pisicile – ce ar trebui sa stii…

 

In primul rand, dupa ce au analizat comportamentul pisicilor pe o perioada de timp mai indelungata, specialistii au observat ca acestea prezinta un real interes fata de stapani. Si nu doar pentru a obtine hrana. Pisicutele au aratat ca sunt atasate de stapani si doresc sa fie in preajma lor.

Desigur, cercetatorii au mai observat un detaliu interesant. Pisicile tin seama de comportamentul stapanilor. Adica, daca te-ai purtat frumos cu ele si ai raspuns nevoilor lor, cu siguranta vei fi „rasplatit” cu afectiune. Altfel, s-ar putea sa ai o surpriza mai putin placuta.

Astfel, pisica te va asculta, daca si tu ai respectat dorintele sale. Practic, pisicile ne analizeaza si tin cont de reactiile noastre.

Dar, de ce femeile iubesc pisicile? Pentru ca si felinele tind sa fie mai apropiate de acestea. Cercetarile au aratat ca exista mai multe interactiuni intre pisici si femei. Barbatii acorda mai putina atentie felinelor, care le raspund cu aceeasi moneda, asa cum am precizat mai devreme.

Manuela Wedl, profesor la o universitate din Viena, a mai observat un aspect interesant: femeile vorbesc cu pisicile mai mult, iar acestea simt ca se creeaza o legatura mai puternica. Nu prea vezi barbati incercand sa „socializeze” cu felinele…In schimb femeile fac deseori acest lucru, iar felinele chiar reactioneaza la auzul vocii acestora. Si miauna diferit atunci cand vor sa „raspunda” si sa arate afectiune.

Ei bine, pisicile stiu si simt ca femeile sunt mai dornice de interactiune si tind sa fie mai apropiate de stapane. In special pentru ca recunosc vocea acestora. De aceea, felinele vor aborda mai des femeile atunci cand vine vorba de apropiere.

In general, pisica va prefera sa sara in bratele stapanei, simtind ca relatia cu aceasta este mult mai intensa.

De ce femeile iubesc pisicile?

Pentru ca, asa cum arata si studiile, ne „intelegem” mai bine, felinele avand un comportament mai apropiat fata de femei. Printre altele, este demn de stiut ca pisicile au capacitatea de a te ajuta sa te eliberezi de stres si energii negative.

Este binecunoscut faptul ca acestea simt cand stapanii sunt in suferinta, iar daca te doare ceva, va veni sa se aseze in locul respectiv. Coincidenta?! Nicidecum, animalele ne cunosc mai bine decat am crede.

Alege si tu sa ai un animal de companie si fa-ti viata mai frumoasa!

 

4.71/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *