Acidul folic in sarcina. Ce trebuie sa stie viitoarele mamici

Ca viitoare mamica, sigur ai auzit vorbindu-se despre acidul folic in sarcina si importanta acestuia, asa ca ar fi bine sa afli mai multe despre acesta.

In primul rand, acidul folic este un soi de vitamina B, vital ca importanta, in special atunci cand planuiesti sa ramai insarcinata. Ce se petrece? In momentul in care ramai insarcinata, acest acid va ajuta la formarea corecta a bebelusului, fara acesta existand chiar si riscul de a pierde sarcina. Atat de important este acidul folic in sarcina.

Tocmai de aceea ne-am propus sa iti prezentam pe indelete efectele benefice ale acestei vitamine, pentru a sti ce sa faci ca sa ai o sarcina sigura si sanatoasa.

Acidul folic va tine departe bebelusul de anumite defecte de tub neural, cum ar fi spina bifida sau anencefalia. Aceste afectiuni ale maduvei spinarii pot duce chiar la paralizie si alte boli periculoase ale intestinelor.

 

Acidul folic in sarcina – ce trebuie sa mai stii:

– ajuta la formarea si regenerarea celulelor tale. In acest fel, vei avea un organism puternic, care va duce la formarea unei sarcini sanatoase. Conform medicilor, acidul folic este de o importanta covarsitoare in sarcina, fiind esential pentru formarea corecta a fatului. Un deficit de acid folic ar putea cauza probleme serioase de sanatate in cazul bebelusului, asa ca vrei sa eviti aceasta situatie

IMPORTANT! Femeile care iau acid folic pot diminua cu pana la 70% riscurile ca fatul sa aiba probleme de dezvoltare.

– atat femeile cat si barbatii ar trebui sa ia acid folic. Asadar, acestia vor avea parte numai de beneficii. Acidul folic in sarcina asigura: dezvoltarea si diviziunea corecta a celuleor, protejeaza de cancer si boli de inima, reduce riscul de contacta boala Alzheimer, etc

– inainte de sarcina, femeile ar trebui sa ia in jur de 400 mg de acid folic pe zi, iar dupa ce raman insarcinate cel putin 600 mg. Desigur, cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu un medic inainte de a lua o decizie. Daca exista riscul de a dezvolta anumite afectiuni, doctorul ar putea sa va prescrie o cantitate mult mai mare de acid folic

– surse de acid folic. Sigur te intrebi daca poti lua acid folic si din mancare. Acest acid este preparat de om, dar exista si varianta naturala, adica folatii. Asa ca este indicat sa consumi astfel de alimente, precum: cerealele integrale, paste, orez, linte, fasole, mazare, dar si ficat de pui ( dar alege carnea organica, in special in sarcina)
Mai contin folati: ovazul, spanacul, broccoli, varza de Bruxelles, dar si sucul de portocale si avocado

Acidul folic in sarcina – ce rol au multivitaminele

 

Unul foarte important, in special daca nu mananci multe fructe si legume. Desigur ca cel mai bine este sa iti iei vitaminele direct de la sursa, adica din mancare. Daca totusi nu reusesti, ar fi bine sa recurgi si la aceasta varianta.

Acidul folic in sarcina este vital, asa ca trebuie sa te asiguri ca respecti indicatiile medicului, in acest sens. Nu neglija sa ai grija mare de tine in timpul sarcinii, iar in acest fel vei avea un copil sanatos.

 

 

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *