Manichiura cu gel – pro sau contra?

Poate ca ai observat si tu ca manichiura cu gel se bucura de o popularitate iesita din comun, in ultimii ani. Desigur ca este benefica si te poate ajuta, in multe situatii. De exemplu, iti vei face unghiile mult mai rar si mainile tale vor arata impecabil.

Orice s-ar zice, o manichiura semipermanenta, cu gel sau chiar si simpla, arata muuult mai bine! Toata lumea te va intreba unde ti-ai facut unghiile si nici nu este de mirare. Iar daca ai o manichiurista buna, esti salvata.

Manichiura ta cu gel va arata super bine si se va mentine o perioada lunga de timp. Iar aceasta nu poate fi decat o veste buna. Merita sa iti faci sau este prea periculos?

Ramane ca tu sa decizi…

Manichiura cu gel – sa iti faci sau nu?!

Vesnica intrebare. Oare este ceva gresit, unghia va fi afectata? Da, va fi, dar in niciun caz nu va fi sfarsitul lumii. Iata la ce trebuie totusi sa te astepti, dacai ai manichiura cu gel:

Unghiile tale vor deveni mai subtiri. Da, este adevarat. La un moment dat pot deveni si dureroase, in special atunci cand introduci mana in lampa, pentru uscare. Atunci este un semnal de alarma si ar fi bine sa faci pauza o luna sau doua, pentru ca unghiile sa se regenereze. Este normal sa fie asa. Desigur ca si procesul in sine de eliminare a gelului, in special daca este aplicat direct pe unghie, poate fi putin anevoios. Unghiile vor fi pilite pana oja cu gel va fi eliminata.

Da, este ceva de munca, asa ca asteapta-te sa petreci mai bine de o ora la salon. Daca ai tipsuri, adica unghii false aplicate, procesul nu este mai simplu. In ambele cazuri, unghia nu va apuca sa „respire”, asa ca va fi putin neplacut, in unele situatii.

Nu uita! Daca unghiile incep sa te doara, in special cand dai gelul jos, este momentul pentru o pauza.

Manichiura cu gel – lampa UV poate afecta pielea

Aceste lampi UV sunt ca un mic solar, asa ca pielea va fi afectata, in timp. Bineinteles ca nu este ceva foarte grav, dar nici sanatos nu este. Ar fi bine sa aplici crema solara pe maini, chiar inainte de manichiura. Este important ca stratul de piele sa nu fie afectat. Este singura modalitate prin care gelul se poate usca, asa ca nu prea ai cum sa eviti…

Desigur, te poti intoarce la manichiura clasica, doar ca aceasta nu va rezista mai mult de cateva zile, dupa cum bine stii.

De asemenea, nu iti face o manichiura cu gel mai mult de o data la 3 saptamani. Aceasta rezista chiar si o luna, iar daca unghiile tale nu cresc repede, este si mai bine. Oricum, chiar daca au crescut putin, dupa 2 saptamani, nu iti reface inca manichiura.

Altfel risti sa afectezi mult prea tare unghia, precum si pielea. Asa ca ai putina rabdare.

Manichiura cu gel – arata minunat

Fara doar si poate, iar o luna poti uita de oja! In special daca esti ocupata si nu ai timp sa-ti faci unghiile toata ziua, aceasta veste nu poate fi decat imbucuratoare.

In momentul de fata, iti poti pastra unghiile intacte mult timp, asa ca ojele clasice sunt mult mai putin utilizate. De asemenea, poti incerca manichiura semipermanenta fara gel. Adica se va aplica un strat special de oja direct pe unghia ta, dar fara sa fie nevoie de gel. Aceasta este mai benefica pentru unghii si arata la fel de bine. Tine in jur de 2 saptamani, asa ca ar trebui sa o incerci macar de curiozitate.

Si nu iti face griji, daca nu iti place o vei putea elimina oricand si poti reveni la o manichiura clasica. Unghiile se regenereaza repede, asa ca poti sta linistita.

Dar daca vrei sa scapi de povara manichiurii de acasa, incearca aceasta varianta aproape permanenta!

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *