Reteta de frittata – pentru un mic dejun de senzatie

Daca vrei sa descoperi o reteta de frittata absolut delicioasa esti in locul potrivit. Pentru ca astazi ne-am propus sa iti oferim noi idei pentru un mic dejun fabulos. Sau chiar pentru un pranz mai lejer. Ouale sunt satioase, asa ca nu va fi o problema daca vei muta micul dejun la masa principala. Vei vedea imediat de ce.

Iar cand vei remarca abundenta ingredientelor continute de aceasta reteta de frittata cu siguranta te vei bucura. In special daca iti place sa pornesti ziua dupa ce ai avut parte de o masa gustoasa.

Desigur ca aceasta reteta este de origine italiana si o poti regasi cu usurinta in meniul multor restaurante respectabile. Haide sa vedem cum se prepara.

Reteta de frittata – gustoasa si hranitoare

Asadar, va fi cazul sa mergi la cumparaturi, pentru ca nu vorbim despre o simpla omleta. Cumpara parmezan, unt si cateva rosii cherry. De asemenea, vei adauga putin spanac proaspat sau congelat.

Ingrediente pentru frittata

– 6 oua

– o canita de parmezan ras sau bucatele

– un ardei gras

– o legatura de ceapa verde

– cateva frunze de spanac

– 4 felii de sunca (de care vrei tu)

– o felie de unt

– 2 cartofi mici

– rosii cherry pentru servire

Mod de preparare

Vei fierbe cartofii si ii vei taia cubulete. Deschide cuptorul si seteaza-l la 180 de grade, lasa-l sa se incinga putin. Intr-un castron se vor bate bine ouale, la care se vor adauga sare si piper.

Dupa aceea, intr-o tigaie vei pune felia de unt, iar apoi ceapa taiata marunt. O vei cali pentru 2 minute, dupa care vei adauga ardeiul gras, frunzele de spanac. Feliile de sunca se vor taia cubulete si se vor adauga dupa alte 2 minute in tigaia cu legume. Este momentul sa adaugi ouale peste acest amestec, dupa care vei pune parmezanul chiar deasupra. Lasa la cuptor compozitia pana frittata va capata o culoare aurie, semn ca este gata de servire.

Asteapta 10 minute pana sa o feliezi.

Reteta de frittata – un mic dejun altfel!

Probabil ca acum te-ai lamurit ca aceasta mancare este perfecta si la masa de pranz. Prepara si o salata de cruditati, va completa de minune omleta italiana pe care tocmai ai pregatit-o.

Nu uita sa folosesti o tigaie potrivita pentru coacerea la cuptor. Desigur ca poti folosi si o oala obisnuita, daca nu detii o astfel de tigaie. Ingredientele pot varia, asa ca nu este musai sa ai neaparat tot ce este in lista. Poti adapta dupa bunul plac.

Reteta de frittata – varianta vegetariana

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti sunca cu ciupercile. In acest fel vei obtine un preparat fara carne, absolut delicios. Este buna si a doua zi, asa ca nu iti face probleme daca ramane. Dar probabil ca nu va fi cazul 🙂 Bon appetit!

Reteta de oua umplute dietetice:

    4 oua fierte

    branza de vaci

    curry

    -chimen

    sare

Mod de preparare…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *