Oua umplute dietetice – iata cum le prepari

Sarbatorile se apropie si poate si tu te gandesti cum sa prepari oua umplute dietetice, pentru ca nu vrei sa te ingrasi iar. Sau poate vrei sa stii cum sa mananci mai sanatos, pur si simplu. Pentru ca aceasta perioada este, fara doar si poate, periculoasa din punct de vedere al nutritiei.

Tentatiile sunt mari, iar daca esti un gurmand este aproape imposibil sa te abtii. Dar ce ar fi sa mananci oua umplute dietetice si salata de boeuf cu maioneza vegetala sau mai putina carne?

Nu te speria, si acestea sunt absolut delicioase, asa cum urmeaza sa descoperi chiar tu, daca vei incerca aceste retete. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Oua umplute dietetice – reteta super gustoasa

Daca si tu adori ouale umplute, dar te simti vinovata de fiecare data cand le consumi, avem vesti bune. Am gasit o reteta la fel de delicioasa, dar mai putin calorica. Asa ca ar fi minunat sa le incerci si tu, cat mai repede. Nu uita ca ouale sunt o buna sursa de nutrienti. Iar daca nu vei consuma prea multe, nu iti va afecta silueta.

Plus ca ouale contin colesterol, ceea ce nu este deloc indicat pentru sanatate.

Beneficiile oualor: contin cele mai bune proteine

Se considera ca ouale ar contine proteine de cea mai buna calitate, luteina si zeaxantina, doua tipuri de proteine care mentin sanatatea ochilor.

Ouale mai au si rolul de a preveni bolile de inima, asigurand acele grasimi sanatoase de care are nevoie organismul.

IMPORTANT! Acest aliment contine si acizi grasi omega, pe care ii gasim si in: peste, mango, avocado, etc…citeste mai multe despre oua aici >>>

Reteta de oua umplute dietetice:

  • 4 oua fierte
  • branza de vaci
  • curry
    -chimen
  • sare

Mod de preparare

Vei fierbe ouale in mod normal, dar nu vei mai folosi galbenusurile. Vei umple ouale cu branza de vaci amestecata cu curry si chimen. In acest fel vei avea parte de o reteta mai putin calorica. Plus ca nu iti vor cadea greu la stomac. Vor avea o culoare similara, nu iti face griji.

Oua umplute dietetice – nu uita de varianta „light” pentru salata de boeuf

Ce ar fi sa folosesti maioneza vegetala? Sau mai putina carne? Nu uita ca in acest fel vei avea grija de silueta ta. Plus ca colesterolul tau nu o va lua razna. Asa ca incearca o salata de boeuf cu mai tina „greutate”. Este foarte sanatos sa mananci mai putina maioneza din oua si mai putina carne.

O salata de boeuf cu mai multa maioneza vegetala si mai putina carne si mai multe legume va fi la fel de buna, garantat!

Acelasi principiu li se aplica si oualor umplute, in sensul ca poti apela la maioneza vegetala. Asa ca lasa traditiile la o parte si incearca si ceva nou, din cand in cand.

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *